SAĞLIK

Çatlak ve kuru elleri anında pamuk gibi yapıyor!

Hava değişimlerinde soğuk veya sıcaktan etkilenerek kuruyan ve çatlayan ellere 6 bakım maskesi

Abone Ol

Kışın soğuktan, yazın sıcaktan, bahar aylarında ise değişen hava koşulları nedeniyle eller çatlayabilir. Bu kuruyan ellerin görüntüsü hoş olmadığı gibi çatlaklar da kişiye acı verir. 

Kış aylarının yaklaştığı ve havaların soğuduğu bu günlerde çatlayan ellerinize gönül rahatlığıyla uygulayacağınız ve anında etki sağlayacak maske önerilerini sizin için araştırdık. 

İşte yaz kış ve bahar aylarında kolayca uygulayacağınız el maskesi tarifleri…

Zeytinyağı ve Vazelin
2 yemek kaşığı zeytinyağını bir parça vazelin krem, birkaç damla da limon suyu ile iyice karıştırarak krem kıvamına getirin. Kremi ellerinizde 20 dakika kadar bekletip ılık suyla durulayın. Limon sızlatır diye düşünmeyin çünkü limondaki C vitamini çatlakları onarmaya yardım eder.

Badem Yağı ve Bal
Badem yağı tek başına kullanıldığında bile cilt için en etkili nemlendiricilerden biri. 1 yemek kaşığı badem yağını ocak ya da herhangi bir yerde biraz ısıtarak içinde 1 çay kaşığı bal eritin. Bu ılık karışımla ellerinize ve tırnak diplerine masaj yapın. Bu kürü her elleriniz çatladığında uygulayabilirsiniz.

Avokado ve Bal
Kabuğunu soyup çekirdeğini çıkardığınız avokadoyu bir çatal yardımıyla iyice ezdikten sonra, bir tatlı kaşığı bal ekleyip krem kıvamına gelene dek karıştırın. Ellerinize iyice yedirin ve cildinizin yağı emmesi için 30 dakika kadar bekletin.

Vazelin
Vazelin gibi petrol jeli bazlı ürünlerin, cildi tedavi etme ve nemlendirme konusunda oldukça başarılı olduğu bilinir. Gece yatmadan önce vazelin sürün ve eldiven giyin herhangi bir poşette geçirebilirsiniz.

Bebek Pudrası ve Gliserin
1 çay kaşığı gliserini 1 çay kaşığı bebek pudrasıyla karıştırın. İçine dilerseniz 1-2 damla zeytinyağı da ekleyebilirsiniz. Karışımı iyice krem kıvamına getirin ve ellerinize uygulayın.

Yoğurt/ Yulaf / Ayçiçek Yağı 
Yulaf / Ayçiçek Yağı:  Pişmiş veya çiğ yulaf ile birkaç damla ayçiçek yağını karıştırıp cildinize sürebilirsiniz. Ancak yağın Ayçiçek yağı olmasına özen gösterin.
Yoğurt/ Yulaf:  Yoğurt ile yulafı karıştırarak içerisine 1-2 damla limon ilave edebilirsiniz.