EKONOMİ

Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak?

Cumhuriyet'in 100. yılına özel çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ne zaman verilecek?

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gelen talimat sonrası hazırlanan yasa taslağı Torba Yasa düzenlemesi içerisine dahil edildi.  Torba yasası 5 Aralık  itibarı ile Meclis'te görüşülmeye başlandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekli ikramiyelerine ilişkin Twitter'da yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

"Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan’ın geçtiğimiz ay müjdesini verdiği emeklilerimiz için 5 bin lira ödemenin kapsamını genişletiyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimiz de 5 bin liralık ödemeden yararlanacak.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı uğurlu olsun. Çalışma, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında gerçekleştirilecek."

Öte yandan Erdoğan ilk düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve Bağ-Kur’lu esnaf emeklisi başta olmak üzere 4 milyon 680 bin emeklinin tek seferlik ikramiyeden faydalanacağını duyurdu.