EKONOMİ

Çalışan Emekli için 5 Bin TL İkramiye: Resmi Gazete’ye Düştü!

Emeklilerin gözü kulağı bu haberdeydi. Hükümetin almış olduğu karar doğrultusunda emeklinin hesabına aktarılacak 5.000 TL ikramiye için beklenen o kanun sonunda Resmi Gazetede yayınlandı.

Abone Ol

Geçtiğimiz günlerde meclise aktarılan oy birliği ile meclis tarafından kabul edilen 5.000 TL ikramiye kararı bu sabah saatlerinde resmi gazeteye düştü. Emekliler için artık son bir aşama kaldı.

Cumhuriyetin 100.yılına özel olarak tek seferlik hesaplara aktarılacak olan 5.000 TL ikramiye için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı tarafından “Yeni yıla kalmadan işlemler tamamlanacak” açıklaması yapıldıktan sonra gözler Resmi Gazete kararına çevrilmişti.

Resmi Gazeteye Düştü!

Bu sabah saatlerinde paylaşılan resmi kararın ardından artık son bir aşama kaldı. Bankalara verilecek talimatlar doğrultusunda 5.000 TL emekli ikramiyesi otomatik olarak hesaplara aktarılacak.

İşte O Gün Yatacak!

Çalışmayan emeklinin hesabına geçtiğimiz ayın 15'inde otomatik olarak geçirilen 5.000 TL ikramiyenin; Cuma veya Cumartesi günü otomatik olarak hesaplara aktarılmış olunması bekleniyor.

Konu ile ilgili henüz yeni bir açıklama yapılmadı. Düzenlemenin detayları yapılacak kamuoyu duyurusu ile açığa çıkacak. Ödeme takviminin söylenenlere göre iki gün içinde netleşmesi bekleniyor.