Bilim, teknoloji

Çalınan Apple kimliği nasıl kurtarılır?

Çalınan Apple kimliğini bu adımlarla geri alabilirsiniz

Abone Ol

Apple kullanıcılarının App Store, iCloud, Apple Müzik ve Sağlık uygulamaları gibi hizmetlerini kullanmasını sağlayan aynı zamanda ödeme, kimlik ve parolalar gibi önemli bilgilerini saklayan Apple Kimliği kötü niyetli kişilerin hedefi haline gelebiliyor.

Eğer Apple kimliğinizin çalındığını düşünüyorsanız bu adımları takip edebilirsiniz.

Apple Kimliğinin Çalındığına Dair;

Apple sizi hatırlamadığınız hesap hareketleri hakkında bildirim göndererek ya da e-posta ile bilgilendirdiyse (örneğin, Apple Kimliğiniz bilmediğiniz bir aygıta giriş yapmak için kullanıldıysa veya parolanız başka biri tarafından değiştirildiyse).

Göndermediğiniz mesajlar, silme işlemini sizin yapmadığınız silinen öğeler veya hatırlamadığınız satın alma işlemleri gibi olağan dışı hareketler fark ederseniz.

Parolanız artık çalışmıyorsa, hesap ayrıntılarınızın bir kısmını veya tamamını tanımıyorsanız ya da aygıtınız başka biri tarafından kilitlenmişse veya Kayıp Modu'na alınmışsa. Kimliğiniz çalınmış olabilir.

Apple Kimliğini Kurtarma

Apple hesabınızı sıfırlayarak veya kilidini açarak tekrar erişim sağlamayı deneyin.

Apple Kimliği parolanızı değiştirin ve daha güçlü bir parola belirleyin. Şifrenizi Apple çalışanları dahil olmak üzere kimseyle paylaşmayın.

Hesabınızdaki kişisel bilgileri ve güvenlik bilgilerini inceleyin. Doğru olmayan veya hatırlayamadığınız bilgileri güncelleyin. 

Apple Kimliğinizle ilişkilendirilen tüm e-posta adreslerinin sizin kontrolünüzde olduğundan emin olmak için e-posta adresi* sağlayıcınıza danışın. 

Apple Kimliğinizin parolasını sıfırlayamıyor veya appleid.apple.com sayfasına giriş yapamıyorsanız hesap kurtarma işlemini başlatmak ve hesap kurtarma bekleme süresinin ardından yeniden erişim kazanmak için iforgot.apple.com sayfasına gidin.

Özellikle kurtarma e-posta adresinin ve telefon numarasının size ait olduğundan emin olun.

Eğer iki faktörlü kimlik doğrulamayı kullanıyorsanız Apple Kimliğinizle ilişkilendirilen aygıtlarınızı kontrol edin. Eğer kullanmıyorsanız iki faktörlü kimlik doğrulamayı aktif edin. Bu özellik, hesabınızın parolasını bilen kişilerin bile hesabınıza erişimini engellemek için tasarlanmıştır.

Güvenlik sorularınızı kontrol edin ve tahmin edilmesi kolay olanları değiştirin.

Apple Kimliğinizle ilişkili tüm e-posta adreslerinin kontrolü sizde olduğundan emin olmak için e-posta sağlayıcınızla irtibat kurun.

Eğer kontrol sizde değilse, e-posta adresinizi değiştirin.