Uzmanlara göre, kışın bağışıklık sisteminin zayıfladığını gösteren işaretler bulunuyor. Buna göre zayıf bağışıklık sisteminin habercisi; yorgunluk sindirim sorunları, tekrarlayan soğuk algınlığı, grip ve enfeksiyonlar oluyor.

Uzmanlara göre, bağışıklık sistemi, enfeksiyonla savaştığında enerjisini tükettiğinden yorgunluk yaratır. Tekrarlayan uçuk, sistin, otoimmün bir durum, gıda alerjileri ve intoleranslarından şikayetçiyseniz, bağışıklık sisteminiz aşırı çalışıyor olabilir. Çinko ile A, C ve D3 vitaminleri azalıyor olabilir ve bu da sizi savunmasız bırakabilir.

Zayıf bağışıklığın mide kramplarına ve ishale neden olabileceğini söyleyen uzmanlar kişinin yılda 2 ya da 3 kez soğuk algınlığı yaşabileceğini 4’ten fazla soğuk algınlığı yaşanmasının zayıf bağışıklığa işaret ettiğini aktarıyor.

Sonbahar geldi hastalık sezonu açıldı: Peki nasıl korunacağız Sonbahar geldi hastalık sezonu açıldı: Peki nasıl korunacağız

Bağışıklığı güçlendirmek için meyve, sebze, protein, sağlıklı yağlar ve tam tahıllar açısından zengin beslenme öneren uzmanlar, C, D vitaminleri ve çinko gibi minerallerin bağışıklıkta çok önemli rol oynadığını belirtiyor.

Editör: Sena ERDOĞAN