Magazin

Bu güzeller kime göre neye göre güzel seçiliyor

Ara ara gündemi meşgul eden güzellik yarışmalarına gerçekten gerek var mı? Güzellik göreceliyse neden yarışmalar düzenleniyor?

Abone Ol

Geçtiğimiz günlerde Miss Turkey 2024 yarışmasının birincisi İdil Bilgen olmuş, ünlü güzelin birinciliği sosyal medyada çok konuşulmuştu. Öte yandan Bilgeni beğenmeyen ve eleştiren isimler olduğu gibi destek verenler olmuştu. Bülent Ersoy çıtayı yükseltip “Şabaniye” benzetmesi yapmıştı. Durum bu olunca bu güzeller neye göre seçiliyor soruları sorulmaya başlandı. Peki, konuşulması gereken konu İdil Bilgen’in güzel olup olmadığı mı? Yoksa güzellik yarışmalarının gereksizliği mi?

Güzellik yarışmaları yüzyıllardır var olan ve günümüzde hala popülerliğini koruyan bir tür. Bu yarışmalarda kadınlar fiziksel görünümlerine göre seçiliyorlar. Güzellik yarışmaları hakkında iki düşünce var bir düşünce güzellik yarışmalarının yapılmaması gerektiğini savunurken diğer düşünce yapılması gerektiğini savunuyor. Peki neden yapılmalı veya yapılmamalı?

Güzellik yarışmalarının yapılmaması gerektiğini savunan görüşlere göre; güzellik yarışmaları, kadınları objeleştirerek ve cinsiyetçilik yaparak topluma zarar vermektedir. Ayrıca güzellik yarışmaları, gençlere de zarar vermektedir.

Güzellik yarışmalarının yapılmasından yana olan görüşe göre ise; Bu yarışmalar kadınların kendilerini ifade etmeleri için bir fırsattır. Güzellik yarışmalarına katılan kadınlar, kendilerini ve yeteneklerini sergileme fırsatı bulmaktadır.

Ancak güzellik yarışmasına katılmamasına rağmen ifade edebilen saklı güzellikler olduğu da unutulmamalıdır.