Yeni sezon dizilerinin başlangıç tarihleri genellikle Eylül ayında oluyor. İşte bazı popüler dizilerin başlangıç tarihleri:

Gönül Dağı: 7 Eylül Cumartesi, TRT1

Kızılcık Şerbeti: 13 Eylül Cuma, Show TV

Yalı Çapkını: 13 Eylül Cuma, Star TV

Bahar: 17 Eylül Salı, Show TV

Kızıl Goncalar: 30 Eylül, Now TV

Popüler diziler hakkında merak edilen sorular ve cevapları:

Gönül Dağı

Gönül Dağı, 17 Ekim 2020 tarihinde TRT 1’de yayınlanmaya başlayan bir Türk televizyon dizisidir. Dizi, yazar Mustafa Çiftçi’nin bozkır hikâyelerinden esinlenerek çekilmiştir ve aile, dram, komedi ve romantik türlerini bir araya getirir.

Konusu

Dizi, “Gedelli” adındaki bir kasabada yaşayan üç amca oğlunun, yani üç kuzenin hikayesini anlatmaktadır. Çocukluk yıllarından beri bir şeyler icat etmeye meraklı olan bu üç kuzen, büyüdüklerinde de icatlar yapmaya devam ederler ve farklı bir kanat yapısıyla bir uçak geliştirirler.

Oyuncu Kadrosu

Başrollerde:

Berk Atan (Taner Kaya): Kasabada türlü icatlar yapan zeki ve hayalperest bir genç.

Cihat Süvarioğlu (Ramazan Kaya): Taner ve Veysel’in amca oğlu, komik ve enerjik.

Semih Ertürk (Veysel Kaya): Ramazan ve Taner’in amcaoğlu, kolayca sinirlenir.

Çekim Mekânı

Dizinin çekimleri Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde gerçekleştirilmektedir. Dizide geçen Gedelli köyü, gerçekte Niğde’nin Ulukışla ilçesine bağlı bir köydür.

Kızılcık Şerbeti

Kızılcık Şerbeti, 28 Ekim 2022 tarihinde Show TV’de yayınlanmaya başlayan bir Türk televizyon dizisidir. Dizi, dram türünde olup, senaryosunu Melis Civelek ve Zeynep Gür yazmıştır. Yönetmenliğini ise Ketche (Hakan Kırvavaç) üstlenmiştir.

Konusu

Dizi, farklı kültürel ve sosyal geçmişlere sahip iki ailenin hikayesini anlatır. Modern ve realist bir kadın olan Kıvılcım (Evrim Alasya), eşinden boşandıktan sonra iki kızını kendi değerleri doğrultusunda yetiştirmeye çalışır. Büyük kızı Doğa (Sıla Türkoğlu), üniversiteye başladığında erkek arkadaşıyla evlenir ve muhafazakar bir aileye gelin gider. Bu iki farklı dünya arasında kalan Doğa’nın ve ailesinin yaşadığı zorluklar ve çatışmalar dizinin ana temasını oluşturur.

Oyuncu Kadrosu

Başrollerde:

Evrim Alasya (Kıvılcım)

Sıla Türkoğlu (Doğa)

Barış Kılıç (Fatih)

Ahmet Mümtaz Taylan (Abdullah)

Sibel Taşçıoğlu (Pembe)

Doğukan Güngör (Fatih)

Müjde Uzman (Alev)

Yalı Çapkını

Yalı Çapkını, 23 Eylül 2022 tarihinde Star TV’de yayınlanmaya başlayan bir Türk televizyon dizisidir. Dizi, dram ve romantik türünde olup, OGM Pictures tarafından üretilmiştir.

Konusu

Dizi, Gaziantepli Korhan Ailesi’nin hikayesini anlatır. Ailenin reisi Halis Ağa (Çetin Tekindor), torunu Ferit’in (Mert Ramazan Demir) evlenmesine karar verir. Ferit, sorumsuzluklarıyla ailesini ve özellikle dedesi Halis Ağa’yı sık sık kızdıran bir gençtir. Ailesi, Ferit’in Gaziantep’te uygun gördükleri bir kızla evlenmesine karar verir ve olaylar bu karar etrafında gelişir.

Oyuncu Kadrosu

Başrollerde:

Afra Saraçoğlu (Seyran Şanlı)

Mert Ramazan Demir (Ferit Korhan)

Çetin Tekindor (Halis Korhan)

Gülçin Santırcıoğlu (İfakat Korhan)

Şerif Sezer (Hatice “Hattuç” Şanlı)

Emre Altuğ (Orhan Korhan)

Gözde Kansu (Gülgün Korhan)

Ersin Arıcı (Abidin)

Beril Pozam (Suna Şanlı)

Öznur Serçeler (Asuman Korhan)

Çekim Mekânı

Dizinin çekimleri İstanbul ve Gaziantep’te gerçekleştirilmektedir. Özellikle İstanbul’un lüks semtlerinde yer alan yalılar, dizinin ana mekânlarından biridir.

Bahar

Bahar, 13 Şubat 2024 tarihinde Show TV’de yayınlanmaya başlayan bir Türk televizyon dizisidir. Dizi, medikal, komedi ve dram türlerini bir araya getiriyor ve 2023 yapımı Güney Kore dizisi Doctor Cha’dan uyarlanmıştır.

Konusu

Dizi, büyük hayallerle tıp fakültesine gitmiş fakat daha sonra hayatını eşine ve iki çocuğuna adamış olan Bahar’ın (Demet Evgar) hikayesini anlatır. Bahar’a ani bir hastalık teşhisi konur ve bu durum tüm aile dinamiklerini değiştirir. Karaciğer yetmezliği tanısı konulan Bahar, dışarıdan kusursuz görünen ailesinin gerçek yüzüyle karşılaşır ve hayatını yeniden inşa etmek zorunda kalır.

Oyuncu Kadrosu

Başrollerde:

Demet Evgar (Bahar Özden/Yavuzoğlu)

Buğra Gülsoy (Evren Yalkın)

Mehmet Yılmaz Ak (Timur Yavuzoğlu)

Ecem Özkaya (Rengin Çevik/Wallace)

Füsun Demirel (Gülçiçek Özden)

Hatice Aslan (Nevra Yavuzoğlu)

Kızıl Goncalar

Tabii ki! Kızıl Goncalar, 18 Aralık 2023 tarihinde NOW TV’de yayınlanmaya başlayan bir Türk televizyon dizisidir. Dizi, dram türünde olup, Gold Film tarafından üretilmiştir.

Konusu

Son Dakika! Dilan Polat tahliye edildi Son Dakika! Dilan Polat tahliye edildi

Dizi, seküler bir Atatürkçü olan Levent (Özcan Deniz) ve mutaassıp bir tarikatın içinde yaşayan Meryem’in (Özgü Namal) kaderlerinin kesişmesini konu alır. İnanç ve fikir ayrılıklarına rağmen, “evlat” söz konusu olduğunda anneliğin ve babalığın birleştirici gücüne dikkat çeker.

Oyuncu Kadrosu

Başrollerde:

Özcan Deniz (Levent Alkanlı): Seküler bir Atatürkçü.

Özgü Namal (Meryem Tezel): Mutaassıp bir tarikatın içinde yaşayan bir kadın.

Mert Yazıcıoğlu (Cüneyd Güneş): Tarikatın önde gelenlerinden.

Erkan Avcı (Sadi Hüdayi Güneş): Tarikatta sözü geçen önemli kişilerden.

Hazal Türesan (Beste Özdemir/Alkanlı): Levent’in karısı.

Mert Turak (Naim Tezel): Meryem’in kocası

Editör: Yasemin Dülgeroglu