KÜLTÜR-SANAT

Bu 5 antik kalıntı efsaneleri sizi hayrete düşürebilir!

İhtişamlarıyla göz kamaştıran antik kentler, efsaneleriyle de gizemli dünyanın kapılarını aralıyor.

Abone Ol

Antik kentler, dünyanın dört bir yanında çok çeşitli mimaride farklı inançların ve kültürlerin ruhunu taşıyor.  Tarih öncesi çağlardan bugüne dünyanın pek çok farklı yerlerine kentler kuran insanoğlunun mirasları günümüzde hala gizemini koruyor.

İşte gizemli ve olağanüstü sırlarla dolu antik kentler:

Pompei- İtalya
Allah’ın cezalandırdığı şehir olarak da bilinen Pompei’de, 1936 yıl önce Vezüv Yanardağı’nın patlaması sonucu tüm şehir lavlarla kaplanmış ve insanlar taş kesilmiş. Yaklaşık 200 bin kişi hayatını kaybettiği belirtiliyor. Ayrıca antik kentte gezerken mozaik parçaları, paraları, deniz kabuklarını çalan turistlerin, bir süre sonra çaldıkları parçaların uğursuzluk getirdiğini iddia eden mektuplar yazarak çalıntı parçaları iade etmeye başladığı aktarılıyor.

Petra Antik Kenti- Ürdün
Ürdün denilince akıllara ilk kanyonda gizlenmiş şekilde bulunan Petra Antik Kenti geliyor. Kent,  çölün ortasında gün içerisinde pembe, kırmızı, turuncu ve sarı renklerine bürünüyor. İsviçreli kaşif Johann Burckhardt tarafından keşfedilene kadar sadece göçebe Araplar tarafından bilinen kayıp bir şehir olan Petra’nın sıra dışı bir halk olan Nebatiler tarafından kurulduğu biliniyor.

Nazca Çizgileri
Peru'nun Nazca çölünde bulunan bu çizgilerin amaçları belli değil uzmanlar bu çizgilerin dini ya da törensel nedenlerle ve muhtemelen tanrılarla iletişim kurmak için olduğunu düşünüyor.

Toprak Askerler (Terracotta Ordusu)
Çin'in ilk imparatoru Qin Shi Huang ile birlikte gömülen binlerce gerçek boyutlu asker figürü olan Terracotta Ordusu'nun; imparatoru öteki dünyada korumak için yaratıldığına inanılıyor. Ayrıca  figürlerin imparatorun gerçek ordusunun bir temsili olması amaçlandığı düşünülüyor.

Machu Picchu- Peru
Peru’da And Dağları’nın zirvesinde 2bin 430 metre yükseklikte bulunan bir İnka antik şehri. Bu gizemli antik kent, 1450’li yıllarda inşa edilmiş fakat şehirde çiçek hastalığı salgınının baş göstermesiyle terk edilmiş. Şehrin yapılış amacı ve nasıl kurulduğu gizemini korurken 700’de fazla İnka ve din adamına ev sahipliği yaptığı düşünülüyor. Ayrıca kent dünyanın yeni yedi harikasından biri.