Teknolojinin yaygınlaşması, her yaşa açık olması ve masa başı işlerde çalışan insanların artması beraberinde boyun ağrısı, boyun düzleşmesi gibi rahatsızlıkları da getirdi. Bilgisayar, tablet ve telefon başında geçirilen uzun saatler göz bozuklukları ile birlikte boyun ağrılarında da artışa neden oldu. Peki boyun ağrılarına iyi gelen doğal yöntemler neler?
Şiddetli boyun ağrılarında sağlık kuruluşuna başvurmak hasta için önem arz eder. Ancak hareketsiz ve yanlış pozisyonda durmaktan kaynaklanan ağrılar için bazı hareketler, bitkiler ve karışımlar iyi gelebilir.

Boyun Ağrısına İyi Gelen Hareketler
•    Baş geriye verilerek dairesel hareketlerle sağa ve sola hareket ettirilir.
•    Omuzlar geriye doğru atılarak sabit bir şekilde karşıya bakılarak 5 saniye kadar durulur. Gün içerisinde 10 kez tekrar etmek suretiyle bu hareket gerçekleştirilir.
•    Baş sabit tutularak karşıya doğru bakılır ve sağ el düz bir pozisyona getirilerek başın sağına sert bir biçimde kuvvet uygulanır. Birkaç saniye bu devam ettirilir. Sonrasında aynı hareket sol elle sol tarafa uygulanır. Bu hareket, gün içerisinde birkaç kez tekrar edilir.
•    Omuzlar arkaya doğru hareket ettirilir. Bu hareket, 10, 15 kez tekrarlanabilir.
•    Baş, yavaşça sağa ve sola doğru eğilir. Bu hareket, birkaç kez tekrar edilebilir.
•    Aynı zamanda yüzmenin de boyun ağrılarına oldukça iyi gelen sporlardan biri olduğu bilinir.
Bu hareketlerin düzenli olarak uygulanması boyun ağrılarına fayda sağlar.

Boyun Ağrısına İyi Gelen Bitkiler
Doğal ağrı kesici olma özellikleriyle kasları yumuşatarak gevşeten bazı bitkiler boyun ağrılarında etkili olabiliyor.
•    Bir miktar zencefilin beze sarılarak ılık suda 30 saniye kadar bekletildikten sonra boynun ağrıyan noktasına konulması ağrıların hafiflemesini sağlar. Bu bez 10-15 dakika kadar boyunda bekletilebilir.
•    Lavanta çayı demlenerek tüketilmesi halinde kas gevşetici ve ağrı kesici etkisiyle boyun ağrılarını hafifletir. Aynı zamanda lavanta yağının boyna uygulanarak masaj yapılması da ağrıların hafiflemesini sağlar.
•    Elma sirkesi bir havluya ya da yumuşak bir beze dökülerek boyna sarılıp birkaç saat sorunlu bölgeye nüfuz etmesi beklenir. Bu yöntem de ağrılara iyi gelir.

Midede ki gastrit ve ülserin kesin çözümü ne? Midede ki gastrit ve ülserin kesin çözümü ne?

Ayrıca lavanta, fesleğen, zeytin, nane ve servi yağının aynı ölçüde karıştırılarak boyna sürülmesi ve özellikle masaj yapılması boyun ağrıları üzerinde etkili olur.

Editör: Sena ERDOĞAN