Tencere ve tava setleri başta olmak üzere; çeşitli ürünlerde kullanılan bio granit, aynı grupta yer alan granit ürünle karıştırılmaktadır. Bu karışıklığa son vermek için özel bir yazı hazırladık. Merak ettikleriniz sizi bu sayfada bekliyor.

Genel olarak incelediğinizde hepsi birer tava, tencere, sosluk gibi görünse de ürünlerin malzemesi ve kalitesi bir ayrım yapmanıza yardım eder. Hangi ürün granit hangisi bio granit diye merak ettiğiniz durumlarda; bu satırlardaki bilgileri hatırlayarak bilinçli bir seçim yapabilirsiniz.

Dayanıklı, sağlıklı ve şık görünen mutfak eşyaları almak istediğinizde seçiminizi bio granit ürünlerden yana yapabilirsiniz. Peki, biogranit nedir? Mağazalarda sıkça gördüğünüz bir ifade olan biogranit ne demek? Alışverişlerinizde işinizi kolaylaştıracak bazı önemli bilgileri tek tek ifade edelim.

Bio Granit Nedir?

Bio granit, mutfak eşyalarının bir kısmında kullanılmak üzere elde edilen özel yapılı yeni nesil bir malzemedir. Bio granit malzeme, bulaşık makinesi içinde yıkamaya uygun özellikler taşır. Bu nedenle birçok mutfak ürününde bu malzemeye rastlanır. Temizliğinin kolay olmasından ötürü, en sık kullanılan ürünlerde yer alır. Diğer ürünlerdeki malzemelere kıyasla daha dayanıklı ve sağlam bir yapısı vardır.

Bio granit malzemenin yüksek ısıya karşı dayanıklı olduğunu söylemek mümkün. Bu nedenle yemek pişirme araçlarında ve mutfak tezgahlarında bu malzemeden faydalanılır. Son teknoloji ile üretilen bio granit, evinde iyi ve kaliteli mutfak eşyası kullanmak isteyenlere hitap eder.

Soğuk suyla yıkayanlar yanlış yapıyor: Bunları asla soğuk suyla yıkamayın Soğuk suyla yıkayanlar yanlış yapıyor: Bunları asla soğuk suyla yıkamayın

Yanmaz ve yapışmaz niteliğe sahip olduğundan; yemeklerin daha hızlı sürede istenilen ısıda pişmesine yardım eder. Ayrıca besinlerin yapışmasına engel olduğu için bu malzeme ile üretilen eşyaların temizliğinin çok kolay olduğunu söylemek gerekir.

bio granit nedir

Bio Granit ile Granit Arasındaki Farklar Nelerdir?

Pek çok tencere ve tava modelinde granit malzeme kullanılır. Ayrıca bio granit malzeme de ürünlerde dikkat çeker. Her iki malzemeden üretilen ürünler dayanıklı ve kolay kullanım sağlar. Benzer özellikleri taşısa da birkaç ayrı özelliği bulunur.

Peki, bu iki kavram aynı mıdır? Granit ile bio granit neyi ifade eder? Akıllarda soru işareti olan bu konuya değinelim:

  • Granit malzemeden oluşan mutfak ürünleri arasında bio granit daha kaliteli yapıya sahiptir.
  • Bio granit ürünlerin çizilme ve darbeye karşı daha dayanıklı olduğuna dair test sonuçlar bulunmaktadır.
  • Biogranit tencere seti ve tava gibi ürünler, granit ürünlere göre daha sağlıklı ve uzun kullanım imkanı sunar.
  • Bio granit ürünler yüksek ısıya maruz kaldığında yapısında bozulma meydana gelmez.
  • Granit ürünlerin yanmaz yapışmaz özelliği kuvvetlidir. Bu nedenle bio granit ürünleri kullanarak yemekleri yakmadan kolayca pişirebilirsiniz.

Bio Granit Kullanımı: Bio Granit Ürünler Nelerdir?

Ev ve mutfak eşyaları satışı yapılan mağazalarda karşınıza bio granit ürünler çıkabilir. Bu reyonda işinize yarayacak birçok ürün modeli bulunacaktır. Yemek hazırlama aşamasında kullanacağınız bio granit yardımcıları kısaca tanıyalım ve kullanım alanları hakkında birkaç tüyo verelim.

  • Biogranit çaydanlık çay saatlerinizi daha keyifli geçirmenize yardım eder. Isıya karşı dayanıklı ürün olduğu için her derecede çay demlenmesini kolaylaştırır.
  • Biogranit tava et ve sebzelerin yapışmadan pişmesini sağlar. Kahvaltıda omlet ya da menemen yapmak için de tercih edebilirsiniz.
  • Bio granit tencere; yemeklerinizi yakmadan ve zemine yapışmadan pişirmenizi kolaylaştırır. Üstelik en yağlı yemekleri dahi kolayca temizlemenize yardım eder.
  • Bio granit balık tavası; balık ve börek gibi yiyecekleri en lezzetli şekilde pişirmenizi sağlayan ürünlerdir.
  • Yapışma ihtimalini önleyerek yiyeceklerin iyi şekilde pişirilmesi için kullanılır.
  • Bio granit düdüklü tencere, düdüklüde pişirmek istediğiniz pek çok yiyeceği kendi suyunda ve tadında pişirmenizi kolaylaştırır. Son teknolojiye göre üretilen bu ürünler sayesinde bakliyatları istediğiniz kıvamda haşlayabilirsiniz.
  • Bio granit cezvelerde süt ısıtıp kahve yapabilirsiniz. Ayrıca büyük cezvelerde sos pişirme imkanınız da bulunuyor.
  • Bio granit sosluklar ise size gün içinde birçok öğünde yardımcı olabilir. Yumurta haşlama, sos hazırlama, su kaynatma gibi çeşitli amaçlarda kolayca kullanabilirsiniz.

Bio Granit Çizilir Mi?

Bio granit malzeme ile üretilen mutfak eşyalarının dayanıklı olduğunu belirtmiştik. Bu ürünler, darbeye karşı dayanıklı olduğu gibi ısıya karşı da dirençlidir. Kullanımda zorlayıcı bir eylemde bulunmazsanız yani bıçakla kazımak, çelik kaşıkla bastırarak yemek karıştırmak gibi bir durum yoksa çizilme ihtimali çok düşüktür.

En İyi/Sağlıklı Bio Granit Hangisi?

Bio granit ürünlerin sağlığa zarar verecek bir yönü henüz görülmemiştir. Bu tür ürünler sağlıklı kullanım imkanı sunar. Pek çok mutfak eşyası üretimi yapan firma; bio granit malzemeyi kullanarak dayanıklı ve profesyonel mutfak ürünleri geliştirmiştir. En sağlıklı ve en iyi bio granit eşyalar; sizin beklentinizi karşılayan modeller olacaktır.

Mutfağınız için en iyi bio granit ürünü seçmek isterseniz Karaca, Emsan, Jumbo, Schafer, Taç, Korkmaz, Taşev, Bernardo, Solid, Lines, Oms gibi markaların size sunduğu ürünleri inceleyebilirsiniz.

Bio Granit Ürünlerin Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Son teknoloji ile granit malzemelerin kullanıldığı bio granit mutfak eşyalarını temizlerken hangi yöntemi kullansam diye düşünebilirsiniz. Sizlere işinizi kolaylaştıracak ve zaman kazandıracak önerilerimizden bahsedelim. Bu ürünlerin temizliği çok kolay olduğu için dakikalar içinde eşyalarınızı temizleyebilirsiniz.

  • Bio granit tencere, tava, cezve gibi ürünler bulaşık makinesinde yıkamaya uygun özellikler taşır.
  • Yemek pişirme aşamasından sonra ürünlerin soğumasını bekleyiniz ve bir defa sudan geçirdikten sonra makinede yıkayınız.
  • Dilerseniz elinizde de bio granit eşyaları yıkayabilirsiniz. Bunun için ürünün soğumasını sağlayınız ve deterjan kullanarak yumuşak süngerle siliniz.
  • Ardından soğuk suyla eşyalarınızı durulayıp kurumaya bırakınız.

Editör: Saliha Kara