James Cameron tarafından çekilen ve tüm dünyada gişe rekorları kıran 'Titanik' filmi, unutulmaz filmlerin içerisinde yer alarak günümüzde hala popülerliğini koruyor.

Ardahan'da jandarmanın arazide bulduğu yaralı şahin tedavi edilecek Ardahan'da jandarmanın arazide bulduğu yaralı şahin tedavi edilecek

Ancak büyük felaketin konu alındığı tek Titanik filmi James Cameron tarafından çekilmedi. Felaketten bu yana pek çok kez beyaz perdede Titanik konu alındı. İşte yıllara göre bilinmeyen Titanik konulu filmler…

1912 / Titanik'ten Kurtulmak (Saved From Tıtanıc)
15 Nisan 1912 tarihine batan Titanik'ten sağ kurtulan Amerikalı oyuncu Dorothy Gibson, kendi anlatımıyla yaşadığı felaketi yazdı ve beyaz perdeye uyarladı. Gibson filmde, kendisini oynadı.

1912 / Gece Ve Buz (In Nacht Und Eıs)

(GECE VE BUZ), 1912_720x960
Film, felaketten birkaç ay sonra, 40 dakika olacak şekilde çekildi. Hayatta kalan en eski Titanik filmi olan bu film; yeniden düzenlendi, İngilizceye çevrildi ve İsviçreli besteci Christophe Sturzenegger tarafından yeni bir müzikle yeniden yayınlandı. 24 yaşındaki Mime Misu tarafından çekilen film pek ilgi görmedi. 

1943 / Tıtanıc
Film, Nazi Propaganda Bakanı Joseph Goebbels emriyle propaganda amacıyla çekildi. Filmde, kurgusal bir Alman subayının hayatı ele alındı.

1953 / Tıtanıc
Amerikan drama filmi olan Titanik'te, gemiye binen ve sorunlarını çözmeye çalışan bir çift anlatılıyor. Filmi Jean Negulesco'nun yönetti, Clifton Webb ve Barbara Stanwyck'in başrollerini paylaştı. 

1958 / A Hatırlanacak Bir Gece (Nıght To Remember)
İngiliz, felaket-belgesel filmi olan bu film, Walter Lord'un 1955 tarihli kitabından uyarlandı. Filmde buzdağına çarptıktan sonra ilk yolculuğunda batan Titanik'in son gecesini anlatıyor.

1976 / S.O.S Tıtanıc 
Film, Titanik yolculuğunu; birinci, ikinci ve üçüncü sınıftaki farklı insanların gözünden anlatıyor.

2012 Titanik'i Kurtarmak (Savıng Tıtanıc) (TİTANİK'İ KURTARMAK), 2012_720x960
Film, Titanik batarken elektrik enerjisini çalışır durumda tutmak için yorulmadan çalışan mühendisleri konu alıyor. 

1980 Tıtanik'in Yeniden Yükseltmek (Raıse The Tıtanıc)
Clive Cussler'ın aynı kitabından uyarlanan filmde, Titanik'te saklanan bir gizem için Amerikalılar ve Rusların şiddetli bir mücadelesini konu alıyor.


 

Editör: Sena ERDOĞAN