GÜNDEM

Bilgisayar oyunundan etkilenip 5 kişiyi bıçakladı! Bilgisayar oyunları insanlığı kötü etkiliyor

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesindeki çay bahçesinde, kafasında kask, belinde balta, yüzünde maske ve üzerinde hücum yeleğiyle gelen 18yaşındaki saldırgan 5 kişiyi bıçakladı. Üstelik bu anları sosyal medya hesabından canlı olarak paylaştı. Gözaltına alınan kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Abone Ol

Maalesef bu tip haberleri sık sık duymaya başladık. Bilgisayar oyunları mı insanları bu hale yoksa sosyal medya da beğeni toplama isteği mi? Bu sorular kafa merak konusu olmaya devam ediyor.

Bilim insanları 20 yılı aşkın süredir şiddet içerikli oyunlarının insan psikolojisi ve fizyolojisi üzerindeki etkilerini araştırıyor. Konuya ilişkin yapılan en kapsamlı çalışmanın sonucuna göre şiddet içerikli bilgisayar oyunları ile agresif davranışın arttığı, bunun yanında oyuncuların olumlu sosyal davranışlarında, empati ve agresifliğe olan hassaslıklarında azalmalar var.

Öte yandan artık sosyal medyada beğeni yorum ve etkileşim almak oldukça önemli bir kazanç kapısı haline geldi. Kontrolsüz olan bu kazanç kapısı için maalesef insanlar beğeni ve izlenme kazanabilmek için olmayacak işler yapmaya başladı ve devam ediyor.

Uzmanlar oyunlar ve sosyal medya paylaşımları hakkında sürekli uyarılarda bulunsalar da maalesef herhangi bir değişiklik olmuyor.

Bu durumda en büyük görev, ailelere, öğretmenlere, sosyal çevreye düşüyor. Kontrollü ekran kullanımı, süre kısıtlamasının artık işe yaramadığı hatta başarılamadığı bir gerçek. Bu durumda başka önlemler alınması gerekebilir.