GENEL

Bebekler için modası geçmeyen 10 oyuncak önerisi

Bebeklerinizin ilgiyle oynayacağı modası geçmeyen, eğitici oyuncak önerileri…

Abone Ol

Beşiğe asılan hareketli oyuncaklar

Yüksek kontrast desenli ve renkli oyuncakları tercih edin. Hatta müzik çalabilenler bebeğinizin ilgisini daha da çok çekebilir.

Bilek çıngırağı

Yumuşak, çiğnenebilir materyalden yapılmış bir bilek çıngırağı bebeğinizin kendi kendine çıkardığı sesleri deneyimlemesini sağlar.

Rüzgâr çanları

Bebeğinizin hareketlerini izleyebileceği ve çıkardığı sesleri duyabileceği uygun bir yere rüzgâr çanı asın. Ara sıra bebeğinizi kaldırın, çanları kendi başına çalmasına izin verin. 

Yumuşak kitaplar

Yumuşak kitaplar ile bebeğinizi tanıştırın. Böylece bebeğinizi kitaplara alıştırmak için harekete geçmiş olacaksınız.

Renkli bloklar

Bu oyun ne kadar basit görünse de aslında  el-göz koordinasyonuna fayda sağalar ve bebeğinizin matematiğin ve fiziğin temel kanunlarıyla tanışmasını sağlar.

Legolar

Legolar çocuğunuzun hünerli parmaklarını kullanabilmesini, sınıflandırma ve inşa etme yetilerini geliştirmesini sağlar.

Top 

Bebeğiniz 3 ila 7. aylar arasında topu tutmayı öğrenmiş olur. Farklı ebatlardaki toplar, bebeğinizin el-göz koordinasyonunun ve kıvraklığının gelişmesine yardımcı olur. 

Yumuşak oyuncaklar  

Bebeğinize aldığınız dolgu oyuncağın yaşına uygun olduğundan emin olun. Her tür oyuncağın üzerinde hangi yaş aralığına uygun oldukları yazar.

Sesli oyuncaklar

Üzerine basıldığında ya da sallandığında ses çıkaran duyusal oyuncaklar bebeğinizin elleriyle neler yapabildiğini algılamasına yardımcı olur.

Siyah-beyaz desenli oyuncaklar

Bebekler en rahat bir şekilde siyah ve beyaz renklerini görebilirler. Siyah-beyaz renklerdeki yüksek kontrastlı desenler, yeni doğan bebeğinizin ilgisini çeker.