En değerli bebeklerin bez seçimi de hassas bir konu. Peki, ona gün içinde anne kucağı rahatlığında hissettirecek bebek bezini seçerken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir?

BEZİN BOYUTU

Aileler büyük bezin rahat ettireceğini düşünse de bebeğinizin kilosuna uygun bir bez seçmek, hem onun gün içinde çok daha rahat hareket etmesine hem de bezin sızdırmazlık özelliğinden en üst düzeyde faydalanmanızı sağlar.

YUMUŞAKLIK

Rüyada annenin vefat etmesi Rüyada annenin vefat etmesi

Bebekler, yetişkin insanlar gibi dış etkenlere karşı dirençli değildir. Bu sebeple kolayca tahriş olur ve en ufak nemlenmede pişik sorunu ile karşılaşabilirler. İyi bir bebek bezi mutlaka yumuşak dokulu olmalıdır.

YÜKSEK EMİŞ GÜCÜ

Bebekler ciltleri nemden uzak olduğunda mutlu ve rahat olurlar. Bebeklerin cildinin tahriş olmaması ve nem yüzünden pişik olmaması için emiciliği yüksek olan bezler tercih edilmeli.

HAREKET SINIRI

Emekleyen ya da yürüyen bebeklerin yatarak bez değişiminin yapılması anneleri bazen zorlar. Bu noktada, bebeklerin hareketleriyle uyumlu olan külot bezler hem bebeği hem sizi rahat ettirebilir. Ancak külot bezinde hareketi sınırlandırmayan yapıda olmasına dikkat etmelisiniz.

Editör: Yasemin Dülgeroglu