BİLİM VE TEKNOLOJİ

Bebeğiniz için en iyi ateş ölçer hangisi?

Kış yüzünü gösterdi, hastalıklarda artış yaşanıyor. Kapalı ortamlar ve kalabalık okullar hastalıkları hıza yayıyor. Çocuk sahibi olan herkesin evinde olması gereken ateş ölçerleri sizler için derledik

Abone Ol

İşte tavsiye edebileceğimiz en çok tercih edilen ateş ölçer ürünler:

1. Braun IRT 6525 Thermoscan Ateş Ölçer

Doktorların kullandığı ve önerdiği 1 numaralı marka olan Braun Ateş Ölçer: Kulaktan Ateş Ölçüm yapan bir cihaz. Ateş ölçümünü saniyeler içinde gerçekleştiriyor. Kullanımı oldukça kolay ve nazik.

Bu cihazın en güzel ve en iyi ateş ölçer listesine seçmemi sağlayan özelliği ise bu ürünü yalnızca bebeğiniz için değil ailedeki her birey için kullanabiliyor olmanız.

Braun Thermoscan Ateş Ölçer ateş tanımını yaşa göre yapıyor. Ateş ölçümü sırasında tahmin mekanizmasını ortadan kaldırmak için yaşı dikkate alıyor, yaşa göre ayarlanan bir ateş kılavuzuna sahip olan patentli Age Precision Teknolojisini bize sunuyor. Üstelik bebeğiniz uyurken bile onun ateşini ölçebilmeniz için gece modunda da çalışıyor, ve sessiz olmasıyla bize güzel bir deneyim yaşatıyor.

Vücut ısısı ölçümünden sonra bunu daha kolay ve rahat yorumlayabilmemiz için bize dijital ve renkli ekran sunuyor. Güvenilir ve doğru vücut ısısı için önceden ısıtılmış ucu mevcut. Geniş açılı prob sayesinde yeni doğan bebeklerin dahil tüm evin ateş ölçümünde kullanabilir bir cihaz. En iyi ateş ölçer tavsiyeleri listesinde ilk sıraya bu ürünü layık gördüm.

2. Loobex DT-4060 Vücut ve Alından Temassız Kızılötesi Ateş Ölçer

Loobex ateş ölçer bizlere temassız bir deneyim sunuyor. Ölçüm sonucunu yaklaşık 1 saniyede bizlere gösteriyor. Infrared teknolojisinde yüksek yayma oranı ile sağlıklı ölçüm yapmamızı sağlıyor. Ölçüm yaptığınız son 32 veriyi ölçümü hafızaya not ediyor. Böylelikle bebeğinize yaptığınız ölçümler arasında ki değişimleri gözlemleyebiliyorsunuz. Ayrıca bu ürün sayesinde yalnızca vücut sıcaklıklarınızı değil, bebeğine yedireceğiniz yemeklerinde sıcaklıklarını bu ateş ölçer ile ölçmeniz mümkün.

Loobex temassız ateş ölçer siz 15-20 sn kullanmadığınız halinde kendi kendine kapanıyor. Böylelikle pil tasarrufunu da sağlamış oluyor ve uzun ömürlü hale geliyor. Fiyatına göre gösterdiği performans için bu ürünü en iyi ateş ölçer tavsiyeleri sıralaması yaparken 2. sıraya aldım.

3. Wee Baby Temassız Ateş Ölçer

Bebeklerde geçirilen, yüksek ateşli hastalıklarda oldukça dikkat edilmelidir. Çünkü yüksek ateş bazı kalıcı hastalıklara neden olabilir. Bu nedenle anneler bu konuda gerekli önemlerini almalıdırlar. Bu önlemlerden en önemlisi de ateş ölçer.

Wee Baby tam da sizi bu konulardan kurtaracak bir cihaz. Wee Baby bebeğinizin ateşini temassız bir şekilde ölçerek saniyeler içinde sizlere sonucu gösterecektir. Alından 3-5 cm uzaklıktan ölçüm yapıyor. En önemli özelliği ise bebeğinizin ateşi 38 °C’den yüksek olduğundan sizlere sesli sinyaller vererek uyarması. Oldukça akıllı olan bu ürün ölçüm yapılan son 32 veriyi kaydediyor bu şekilde bebeğinizde ki vücut ısılarını kolayca kontrol edebilitorsunuz.

Yüzey sıcaklığı modu ile beraber bebeğinizin mamasını ve banyo suyunu da ayarlamak mümkün. Üstelik LCD ekranından vücut sıcaklığının derecesine göre renkler belirleniyor. Örneğin bebeğinizin vucüt sıcaklığı normal ise bu renk yeşil, kontrol edilmesi gerekiyorsa turuncu, yüksek ateşte ise ekran kırmızı renk bir uyarı veriyor.

4. Jumper Temassız Ateş Ölçer Alından Mavi Jpd- Fr202

Jumper Temassız Ateş Ölçer Alından Mavi Jpd- Fr202, kızılötesi sensörler kullanarak alından veya nesnelerden sıcaklık ölçebilen bir cihazdır.  Temassız algılama (1,25 – 5,0 cm) sayesinde bebeğiniz için hijyenik ve güvenli bir ölçüm sağlar. Vücut ve nesne sıcaklığı algılama modları arasında kolayca geçiş yapılabilir. 1 saniyede sıcaklık ölçümü yapar ve sonucu 3 renkli LCD ekranda gösteriyor. Sesi açılıp kapanabilir olması da bebeğiniz uyurken ateşini rahatça ölçmenize yardımcı oluyor. 20 adet hafızaya alma özelliği sayesinde bebeğinizin ateşini kontrol edebilirsiniz

Çevre koşullarından etkilenmeden, zor şartlarda bile yüksek performanslı ölçüm yapabilir. Bebek bakımı, ev kullanımı için de uygun bir ateş ölçer.

5. Medisana 48611 Kulaktan Ve Alından Ateş Ölçer

Çocuklarda ve bebeklerde en sık görülen hastastalıklardan biri ateşlenme için hemen elinizin altında bir ateş ölçer bulunması gereklidir. Medisana ateş ölçer hem kulaktan hem de alından ateş ölçümü yaptığı için hijyen sorunlarıyla mücadele ettirmiyor. Temazsız, alından ateş ölçer başlığı sayesinde ölçüm yaptıktan 1 sn sonra size vücut ısınızı göstermekte.

Ateş ölçüm sonuçlarında renkler; yüksek ateş, normal ve düşük ateş değeri olarak değerlendiriliyor ve bu ateş sıralamalarına göre renkleri değişiyor. Medisana 48611 ölçüm sonrasında size sesli haber verir. Bebeğiniz uyurken ise bu özelliği kapatarak sessiz ölçüm de yapabilme imkanı sunar. Bu ateş ölçer son 9 ölçümü kaydeder. Böylelikle bebeğinizin ateş ölçümlerini takip etmenize gerek kalmaz. Ölçüm yaptıktan 30 sn sonra kendi kendine kapanıyor ve güç tasarrufu sağlanıyor.

Ateş ölçer nedir?

Ateş ölçer, vücut sıcaklığını ölçmek için kullanılan bir cihazdır. Ateş ölçerlerin bazı çeşitleri vardır ve bunların bazıları aşağıdaki gibidir:

Termometre: Çoğumuzun da bildiği gibi termometreler en yaygın ateş ölçerdir. Vücut sıcaklığınızı doğru bir şekilde ölçmek için ağızdan veya kulak içinden ateş ölçülebilir.

Kızılötesi ateş ölçer: Vücut sıcaklığınızı ölçmek için kızılötesi ışınlar da kullanılabilir. Bu cihazlar genellikle hızlı ve kolaydır. Nesnelerin sıcaklığını herhangi bir temas olmadan, uzaktan ve hızlı bir şekilde ölçebilir.

Ear Termometre: Bu termometreler kulak içinden vücut sıcaklığınızı ölçmek için kullanılır. Özellikle çocuklar için kullanılır. 6 aylık ve üstü çocuklarda kullanılmalıdır.

Dijital ateş ölçer: Bu termometreler kişisel kullanım için uygun olan termometrelerdir. Termometrenin alt kısmında bulunan metal kısım vücutta uygun alana temas ettirilir ve cihazdan ses duyulması beklenir böylelikle ölçüm tamamlanır.

Bebekler için ateş ölçmenin önemi nedir?

Bebeklerin, bağışıklık sistemleri henüz tam olarak gelişmediği için, normal bir bireye göre vücutları mikroplara karşı daha savunmasızdır. Bu nedenle daha sık hasta olabilirler. Bebeklerin hasta olmaları, bebeklerin sıcaklıklarının ölçülmesi, sık sık emzirilmesi, bol su içirilmesi gibi önlemlerle azaltılabilir.