SAĞLIK

Bakan Koca'nın Eris Varyantı Açıklamasına Vatandaştan Yorum Gecikmedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Eris Varyantı ile ilgili açıklaması vatandaşa maziyi hatırlattı. Paylaşıma sosyal medyadan komik yorumlar yağdı.

Abone Ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından Eris Varyantı'nın Türkiye'de de görüldüğüne dair bir paylaşım yaptı. Dakikalar içinde gündem olan paylaşım sosyal medya kullanıcıları tarafından Covid-19 varyantını hatırlatması nedeniyle tiye alındı.

'ENDİŞE KONUSU SAYILMAYACAK BİR GELİŞME' ifadeleri ile açıklamaya başlayan Bakan Koca, "Hasta etme gücünün (virülansının) düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Yurtdışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz.

Durum başka ülkelerde yaygın, bizde de ortaya çıkması muhtemeldi. Büyüklerimizi, kronik hastalarımızı koruyacağız." şeklinde paylaşımda bulundu.

Covid-19 açıklaması travmaları tetiklenen vatandaş ise durumu ciddiye almayarak komik yorumlarda bulundu. İşte Koca'nın paylaşımına yapılan yorumlar;