Peki, baharatların raf ömrünün bitip bitmediği nasıl anlaşılır? Raf ömrü biten baharatlar nasıl değerlendirilir?

İşte cevabı…

Sağlık açısından gıda güvenliği önemli bir detaydır. Son kullanma tarihi geçen bir ürün kesinlikle tüketilmemelidir.

BAHARATLARIN RAF ÖMRÜ NE KADAR?

Baharatların raf ömrü değişebileceği gibi genellikle kuru baharat ve bitkilerin ömrü ortalama 3 yıldır. Ancak bazı baharatların raf ömrü daha kısa olabilir. Baharatların taze olup olmadığı, renk değişikliği, aroma kaybı, küflenme ve böceklenme gibi durumlardan anlaşılabilir. Bu durumlar varsa baharatı atmakta fayda var.

Rüyada karınca ısırması neye alamet? Rüyada karınca ısırması neye alamet?

BOZULAN BAHARATLARIN FARKLI KULLANIM ALANLARI

Yemeklere mucizeler katan baharatlar bozulduğunda genellikle çoğu insan çöpe atmayı tercih eder. Ancak, baharatların son kullanma tarihi geçmiş olması, onları kullanılmaz hale getirmez.

KÖTÜ KOKULARI GİDERİR

Kurutulmuş bitkiler, otlar ve baharatlar bozulduğunda herhangi bir koku kaybı yaşanmadıysa bu baharatları evinizdeki kokuyu tazelemek için kullanabilirsiniz. Azkurutulmuş lavantayı bir torbaya koyup dolabınıza veya çekmecelerinize yerleştirdiğinizde, çamaşır veya diğer eşyaların kötü kokularını emerek taze bir koku yayacaktır.

CİLT BAKIMI YAPILIR

Baharatları cilt bakımında kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Zerdeçal baharatını cildi sakinleştirmek ve sivilce görünümünü azaltmak için kullanabilirsiniz. Ayrıca tarçın kullanarak cildin kan dolaşımını artırabilirsiniz.

Editör: Yasemin Dülgeroglu