SAĞLIK

Ayaklarınızın altına mutlaka sirkeli kına sürün ! Neden mi?

Ayak altına yakılan kınanın faydaları saymakla bitmiyor

Abone Ol

Ayak altına kına yakmak oldukça tavsiye edilen yöntemlerden birisi olarak asırlardır bilinmekte.Hızlı bir şekilde rahatlama sağlayan bu yöntem ile binlerce faydayı size sunar. Kına ve elma sirkesi birleştiğinde vücudun dışına atılan  4000 sinir hücresi , 4000 refleks ve 4000 noktanın zehrini tamamen temizlemeye yardımcı olur.

Sirkeli kınanın faydaları

Ayağa yakılan sirkeli kına şişkinlik, ödem gibi rahatsızlıkları engeller. Tüm dolaşım sistemini açarak kan akışının hızlanmasını sağlar. Eklem, ayak, bacak ağrılarına iyi geldiği bilinir. El ve ayaklarda üşümeyi keser. Ayak ve tırnak mantarlarının oluşmasını engeller. Ayak kokularını önler. Ayak ve parmak aralarındaki kaşıntıyı önler. Ayağa kına yakmak bir rahatlama hissi oluşturduğu için ruhsal anlamda da bir takım etkileri bulunmaktadır.

Sirkeli kına karışımı için tarif

-2 yemek kaşığı kına

-4 yemek kaşığı elma sirkesi

Sirkeli kına karışımı nasıl hazırlanır?

-Karıştırıp bulamaç yapın.

-Kıvamı ayarlamak için sirkeyi azar azar dökün.

-Ayrıca unutmayın ki karışım ne çok katı ne de çok sıvı olmamalı. 

Sirkeli kına karışımı  nasıl uygulanmalı?

Bu karışımı ayak parmaklarınız ve aralarına sürün. Ayak üzeri ve tırnaklarınıza sürmenize de gerek yok. Bu şekilde 1-2 saat bekletin. Ayaklarınıza kesinlikle örtü örtmeyin ki iyice kurusun. Kuruduktan sonra ayaklarınızı ılık su ile yıkayın.