BİLİM VE TEKNOLOJİ

Araç İçi Kamerası Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Araç kamerası ya da diğer ismiyle dash cam, görüntü yakalamak için araç içeresinde kullanılan cihazdır. Nasıl Çalışır? Kullanmanın Faydaları nelerdir? sorularımızın yanıtı burada.

Abone Ol

Aracın ön paneline veya ön camına kolayca takılan bu cihaz, aracın önünde olan her şeyi kaydeder. Bazı üst düzey modellerde arkaya bakan bir lens yardımıyla arka görüş seçeneği de bulunmaktadır. Yolculuk sırasında başınıza gelen her şey için kanıt sunmanızı sağlayan bu cihaz, oldukça basit bir kullanıma sahiptir.

Araç İçi Kamerası Nasıl Çalışır?

Genelde ön cama veya dikiz aynasının arkasına yerleştirilen araç içi kamera, bu konumdan ileride neler olup bittiği hakkında net bir görüş edinmenizi sağlar. Kayıt kamerası, araç çalıştığında otomatik olarak açılacak şekilde bağlanır. Bazı modellerde 24 saat kesintisiz kayıt imkanı da bulunmaktadır. Kaydedilen videolar SD kart ile saklanır ve belli bir süreden sonra silinerek yenileri üzerine kaydedilir.

Video yakalama özelliği oldukça gelişmiş olan araç içi kameralar, yol ve çevrenin tüm genişliğini kapsayan görüntü elde etmenizi sağlar. Bazı modellerde araç içini gösteren çift lens bulunmaktadır ve araç kullanırken ki halinizi de görebilirsiniz. Bunun dışında bazı modellerde araç hızını, konumunu gösteren GPS özelliği de bulunmaktadır. Bu gibi özellikler olası bir kaza durumunda size oldukça yardımcı olacak kanıtlar sunacaktır.

Araç İçi Kamera Kullanmanın Faydaları

  • Kanıt: Araç içi kamerası sayesinde herhangi bir olayın kanıtına sahip olursunuz. Yollarda öngörülemeyen birçok durum yaşanır ve bazı durumlarda kanıtınız olması sizin için harikadır. Sadece kaza anları değil, gördüğünüz bir canlı veya bir doğa olayını kayıt altına almanız size harika bir arşiv yapma imkanı sunacaktır.
  • Yolda Gerginliği Azaltın: Trafik ve uzun yolculuk zaman zaman gerginliğin olduğu alanlardır. Bir araç kamerası sayesinde yaşanan olaylarda kendinizi güvence altına alabilirsiniz. Ayrıca suçlununun kamerayı görmesiyle geri çekilmesine sebebiyet verebilirsiniz. Gereksiz tartışmalar ve trafik ihalleri içinde eliniz oldukça güçlenecektir.
  • Dikkatsiz Sürücüleri Bildirin: Yolculuk sırasında kuralları hiçe sayan, agresif ve süratli araç kullanan kişiler size veya çevrenize zarar verebilir. Bu durumun önüne geçmek için araç kamerasının aldığı kayıt ile trafik polisine ihlalleri iletebilirsiniz.
  • Aracı Her Sürdüğünüzde Kamera Kaydeder: Araç çalışmaya başladığı andan itibaren alacağınız her kayıt size birçok avantaj sağlar. Yaşadığınız olaylar için kanıtınız olması dışında tarafikte olan diğer yolcular içinde yardım sunabilirsiniz. Örneğin; iki aracın kazası sırasında çıkan tartışmayı önlemek için araç içi kameranızın aldığı kaydı sunabilirsiniz. Böylece olayın düzgün bir şekilde çözülmesine yardımcı olabilirsiniz.
  • Unutulmaz Olayları Yakalayın: Yolculuk sırasında önünüze ne çıkacağını asla bilemezsiniz. Araç kamerası sayesinde inanılmaz ve unutulmaz anları yakalayabilirsiniz. Daha sonrasında bu anları sosyal mecralardan paylaşarak sevdiklerinizin de görmesine vesile olabilirsiniz. Ek olarak eğer sosyal mecra yayıncılığı yapıyorsanız, araç yolculuklarınızı kaydetmeniz içinde araç kamerası oldukça faydalıdır.
  • Genç Sürücü Takibi: Yeni araç kullanmaya başlayan çocuklarınız ve kardeşleriniz için araç kamerası iyi bir takipçidir. En yeni özelliklere sahip olan modeller, akışı akıllı telefonunuza anlık olarak aktarmaktadır. Böylece sürüş tekniklerini ve hatalarını değerlendirebilirsiniz.