Özellikle son zamanlarda yaşanan olaylar ve çocukların özgürlük furyasına kapılması gibi nedenlerle ailelerin işi zorlaştı. Teknolojiyi doğru kullanarak çocuğunuzu takip edebilirsiniz. Detaylar haberimizde…

Çocuğunuzun telefonundan ve kendi telefonunuzdan yapacağınız basit bir işlemle çocuğunuzu her an takip edebileceksiniz.

Öncelikle çocuğunuzun telefonundan Google maps’a girip sağ üstten profil resmine tıklayın. Daha sonra burada bulunan konum paylaşımına tıklayıp ardından tekrar konum paylaş seçeneğine tıklayın. Bu kısımda karşınıza 1 saat boyunca seçeneği çıkacak ona tıkladığınızda altında siz bunu kapatana kadar seçeneği çıkıyor. Bu seçeneğe tıklayıp değiştirin ve siz kapatana kadar yapın.

Alt tarafta kiminle paylaşacağını seçmek için sekmeler var. Sona kadar kaydırıp diğer seçeneğine tıklayın. Karşınıza numara yazabileceğiniz bir yer çıkacak buraya kendi numaranızı yazın veya telefonda kullanılan Gmaili adresinizi yazın ve sağ üstten paylaşa tıklayın.

Çocuğunuzun telefonuna takip edileceğine dair bir bildirim gelir. Bu aşamadan sonra çocuğunuzun telefonuyla işiniz bitiyor. Şimdi kendi telefonunuzdan işleme devam edeceksiniz.

Yine Google de sağ üstte profil resmine tıklayın. Konum paylaşımı kısmını seçin. Burada karşınıza direk çocuğunuzun yani takip ettiğiniz kişinin konumu görünecek. Alttan ismine tıkladığınızda da ne kadar uzakta şarjı ne kadar en son ne zaman konumunu güncellemiş hepsi görünüyor.

Yüksek Sesle Müzik Dinlemenin Gizli Tehditleri! Yüksek Sesle Müzik Dinlemenin Gizli Tehditleri!

Okula veya eve vardığında bildirim almak içinde bildirimlerin yanında bulunan ekle butonuna tıklayın konum ekleyi şeçin. Okulun adını konumunu yazıp kaydedin. Aynı işlemi ev içinde yapın. Burada her geldiğinde ve her ayrıldığında kutucukları var onları da işaretleyin.

Bu şekilde takip edebilirsiniz.

TAKİP EDİLDİĞİNİZDEN ŞÜPHELENİYORSANIZ YAPMANIZ GEREKEN

Kötü niyetli kişiler bu takip etme uygulamasını kötüye kullanmak isteyebilir. Ancak takip edilen kişiye bildirim gittiği unutulmamalı. Takip edildiğinizden şüpheleniyorsanız veya bildirim geldiyse şunları yapın…

Kendi telefonunuzdan Google maps’ta profil resmine tıklayın. Ardından konum paylaşımına tıklayınca altta takip eden biri varsa ismi görünür. İsminin üzerine tıklayıp paylaşımı durdur demeniz yeterli.

Editör: Yasemin Dülgeroglu