Turpgiller ailesine ait mor lahananın faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız. Besin değeri oldukça yüksek olan bu sebze aslında her derde deva oluyor.

C, A, E, K, B1, B2 ve folat gibi vitaminler, kalsiyum, manganez, magnezyum, demir ve potasyum gibi mineraller bu sebzeyi şifa kaynağı yapıyor.  Erken yaşlanmayı önlemeden bağışıklık sistemini güçlendirme kadar birçok alanda etki ediyor.

Maddeler halinde mor lahananın faydaları

Kanser riskini azaltıyor.  Araştırmalar, mor lahanadaki indollerin meme kanseri riskini azaltmaya yardımcı olduğunu gösteriyor.

Alzheimer hastalığını önlüyor. Aynı zamanda yavaşlatıyor. Mor lahanadaki antosiyaninlerin bolluğu sayesinde plak oluşumunu önemli ölçüde azaltarak beyni Alzheimer hastalığına karşı koruyor.

Hipertansiyonu önlüyor. İçeriğindeki potasyum sayesinde kan basıncındaki ani yükselişleri kontrol altına alır.

Yaşlanma belirtilerini azaltıyor. Cilt tonunu, esnekliğini, ince kırışıklıkları ve yaşlılık lekelerini iyileştirerek yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olur.

Kemik gelişimini sağlıyor. İçerisindeki kalsiyum, magnezyum, manganez gibi mineraller kemik gelişimini sağlamasına yardımcı oluyor.

Sonbahar geldi hastalık sezonu açıldı: Peki nasıl korunacağız Sonbahar geldi hastalık sezonu açıldı: Peki nasıl korunacağız

Kalp sağlığını destekliyor. İçeriğindeki antosiyaninlerin varlığı nedeniyle kalbe de fayda sağlayabilir. 

Göz sağlığını iyileştiriyor. Yaşlılıkta katarakt olasılığını azaltmanın yanı sıra makula dejenerasyonunun önlenmesine de yardımcı olabilir.

Kilo vermeyi destekliyor. Düşük kalorili olması, yüksek diyet lifleri içermesi ve temel besin maddeleri açısından zengin olması kilo vermeyi destekliyor.

Sindirim fonksiyonlarını geliştiriyor. Çözünebilir liflerin bolluğu, besinlerin sindirilen gıdalardan emilimini ve parçalanmasını düzenleyen yararlı bağırsak florasının artmasına yardımcı olur. 

Eski dönemdeki bazı bütünsel tedavi yöntemlerinde topikal ağrı jeli olarak kullanıldığı biliniyor.

Editör: Sena ERDOĞAN