GENEL

Altınkale Travertenleri görsel şölenin yanında şifa dağıtıyor

Adeta açık havada jeoloji müzesini andıran travertenler görenleri hayran bırakıyor. Üstelik binbir hastalığa deva olan suyu ile de tam bir şifa kaynağı

Abone Ol

Ülkemizde o kadar harika yapılar var ki bunlardan bir tanesi de Pamukkalenin kardeşi olarak nitelendirilen Altınkale Travertenleri.

Pek çok hastalığa şifa olan Sıcak Çermik kaplıca suyu 48°C sıcaklığı, limonit ve hematit içerikleri ile bizlere görsel bir şölen sunmakta. Altınkale travertenleri çermik suyunun zengin dokusunu öne çıkararak jeolojik ve jeomorfolojik yapıyı gözler önüne serer. Alandaki özel morfolojik yapılar ve tektonik unsurlar buranın adeta bir açık hava jeoloji müzesi şeklini almasını sağlamakta.


 
40 bin metre kare alandan oluşan bu doğal yapının çevresinde 21.000 metre kare traverten, 19 bin metrekare rekreasyon alanı bulunmakta.

Bölgede çok sayıda termal otel ve tesis de ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Altınkale Sivas il merkezine 24 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Sıcak Çermik termal sahasında Pamukkale’den esinlenilerek basamak havuzlar şeklinde hazırlanan Altınkale yeni hizmete açıldı. Bölgeye gelen ziyaretçiler Yıldız Dağı Kayak Merkezi’nde vakit geçirerek burada da şifalı suların keyfini çıkartıyor.
Çok sayıda bungalov ev, termal otel ve tesisin bulunduğu Sıcak Çermik'teki Altınkale ziyaretçilerini bekliyor
Eğer yolunuz Sivas’a düşerse görmeden geçmemenizi ve şifalı suyundan yararlanmanızı tavsiye ederiz.