Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2023 yılı için çeşitli illerde personel ve işçi alımı gerçekleştirecek. KPSS şartı olmadan yapılan bu alımların 11 ilde ise 60 KPSS puanıyla yapıldığı belirtiliyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından yürütülen personel alımı süreci, online platformlar üzerinden gerçekleştiriliyor. Adaylar başvurularını ilgili SYDV'lere yapmalıdır. Başvuru yapmak isteyen adaylar, ilanların yayınlandığı iller arasından tercihlerini belirleyerek başvurularını iletebilmektedirler.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Türk vatandaşı olma, kamu haklarından yoksun bulunmama, belli suçlardan hüküm giymeme, askerlik durumunun uygun olması ve görevi engelleyebilecek fiziksel veya zihinsel engellerin bulunmaması gibi kriterler bulunmaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, personel alımlarını farklı SYDV'ler aracılığıyla çeşitli illerde gerçekleştiriyor. İlgi duyan adaylar, ilanlara özgü linkler aracılığıyla ayrıntılı bilgilere erişebilir ve başvurularını tamamlayabilirler. Bu ilanlar, örneğin Karlıova, Gebze, Ekinözü, Tekkeköy, Oltu, Aşkale, Çankaya, Yenişehir, Osmangazi, Pertek, Foça, Kadışehri, Karahallı, Çekmeköy, Araklı, Karabük ve Sarıçam SYDV'leri gibi yerlerde bulunmaktadır.

Van'da şiddetli sağanak, sel ve taşkınlara yol açtı Van'da şiddetli sağanak, sel ve taşkınlara yol açtı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bu alımlarıyla ilgili daha fazla bilgiye kurumun internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Editör: Saliha Kara