Ağrı çeken ve birçok cilt hastalığı ile savaşan insanlar için 2.500 yıl öncesine dayanan sülükle tedavi yöntemleri oldukça etkili bir tercih olarak görülmekte. İnsan vücuduna belirli noktalara (akupunktur noktaları) yerleştirilmesiyle uygulanan bir tedavi yöntemidir. Sülüğün salgılarındaki yüzden fazla değerli enzimler kanın pıhtılaşmasını engeller, pıhtıları eritir, tansiyonu dengeler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve ayrıca ağrı kesici, kas gevşetici ve antibakteriyel etkilere sahiptir. Sülük tedavisi hücre yenilenmesini desteklerken zihinsel ve fiziksel rahatlama sağlar ve vücuttaki enfeksiyonları azaltır.

Sülük nasıl vurulur?

Sülük tedavisi sürecinde belirlenen bölgelere sülükler konumlandırılır ve deriye tutunmaları sağlanır. Sülüğün salgısı ağrı kesici özellik taşıdığı için bu işlem acısızdır. Emme işlemi başladığında hafif bir yanma hissi olabilir ancak bu his birkaç dakika içerisinde azalacaktır. Sülükler tamamen doyana kadar yerinden ayrılmaz ve sonrasında kendiliğinden düşer. Tedavi bittikten sonra yaralar kanamanın durması için kalın bir bandajla kapatılır. İşlem genellikle 1 ile 2 saat arasında sürer.

Sülük tedavisin etkileri;

Kanı sulandırarak kan akışını hızlandırır.

Kanda pıhtılaşma, damar tıkanıklığı gibi sorunlarda etkilidir.

Yeni kan oluşumu ile dokularda oksijenlenme artar.

Toksin ve ağır metallerin atılımı ile detoks etkisi oluşur, rahatlama sağlanır.

Ağrı şikayetlerini giderir, kasları gevşetir.

Kalp sağlığına ve dolaşıma faydalıdır.

Cildin yağ ve kirden tamamen arınmasını sağlıyor! Mucizevi kavun çekirdeklerinin faydalarına inanamayacaksınız Cildin yağ ve kirden tamamen arınmasını sağlıyor! Mucizevi kavun çekirdeklerinin faydalarına inanamayacaksınız

Anti aging etkisiyle cildi güzelleştirir, parlaklık ve tazelik kazandırır.

Vücut direncini arttırarak zindelik sağlar.

Homeostazi denilen vücudun iç dengesini yeniden kazandırır.

Antidepresan etkisi ile stres, depresyon hali ve anksiyete bozukluklarına iyi gelir.

Sindirim sistemi ve karaciğer üzerinde olumlu etkileri bulunur.

Kan basıncını düzenleyerek tansiyonu dengeler.

Nörotrofik etkisi sayesinde, sinir hücrelerinin onarımında kullanılır.

Sülükler değişken olabilir ve çok fazla dokunulursa veya canlı zarar görürse ya da ciltte salin veya kimyasallar varsa tutunmayı reddedebilir. Kolayca ayrılamayacakları için ilk seferde doğru yere takıldıklarından emin olmak önemlidir. Yerine yerleştirildikten sonra, dolaşmayı önlemek için tıbbi ekipman kullanılabilir.

Sülükler, genellikle 20-45 dakika kadar beslenir. Özellikle vücudun yüz gibi hastanın izleyemeyeceği bir kısmına bağlı olan sülüklerin cilt üzerinden ayrılmasının izlenmesi önemlidir. Uygulama bölgesinin her 20-30 dakikada bir renk, sıcaklık ve kanama açısından izlenmesi ve her dört saatte bir ayrıntılı şekilde değerlendirilmesi gerekir.

Editör: Merve Kiraz