Ulusumuzun bağımsızlığına ve özgürlüğüne olan tutkusunu simgeleyen eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 101. Yılı, tüm yurtta olduğu gibi Tercan’da da düzenlenen törenlerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı, Tercan Hükümet Konağı bahçesinde Çelenk Sunma töreni ile başladı. Atatürk anıtına Tercan Kaymakamlığı ve Tercan Belediye Başkanlığı Çelenklerinin sunulmasının ardından Türkiye Cumhuriyeti’ nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu, akabinde İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağının göndere çekilmesi ile devam etti.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın 30 Ağustos Zafer Bayramının 101. yıl dönümü münasebetiyle yayınlamış olduğu kutlama mesajı Tercan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Kayhan Kalkan tarafından okundu. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tercan Askerlik Şubesi Başkanı Personel Asteğmen Süleyman Abtil yaptı.

Erzincan'da uyuşturucu operasyonunda 1 kişi tutuklandı Erzincan'da uyuşturucu operasyonunda 1 kişi tutuklandı

Törene Tercan Kaymakamı  Cafer Kaymakçı, Tercan Belediye Başkanı Lokman Gültekin, Cumhuriyet Başsavcısı Cemre Saygın, Tercan İlçe Emniyet Müdürü V. Abdulbaki Dinçer, Tercan İlçe Jandarma Komutanı J. Üstğmn. Yasin Gökçe, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Hükümet Konağı bahçesindeki törenle başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Kaymakam Cafer Kaymakçı ’nın Makamında tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.

Editör: Adem Küçükkaya