BİLİM VE TEKNOLOJİ

2008 Kumburgaz UFO Olayı Hakkında Bilmediklerimiz

2008 yılında Kumburgaz'da çekilen UFO görüntüleri, bazı araştırmacılara göre yakın geçmişin en önemli UFO vakaları arasında yer alıyor.

Abone Ol

Evet, uzaylıların var olup olmadığı hakkında kesin kanıtlara sahip değiliz. Ancak çok sayıda insan, evrende uzaylıların da yaşadığını dahası zaman zaman gezegenimizi ziyaret ettiklerini düşünüyor. Bu ziyaretler ise elbette UFO’lar vasıtasıyla gerçekleştiriliyor! Bilim dünyası UFO kavramını ne olduğu tespit edilemeyen uçan cisimleri tarif etmek için kullanılsa da UFO’lar milyonlarca insan için uzaylılar doğrudan doğruya uzaylılarla ilişkilendiriliyor. Bu nedenle bugüne kadar tüm dünyada büyük yankı uyandıran çok sayıda UFO vakası ile karşılaşmamız şaşırtıcı değil. İşte bu vakalardan biri de 2008 yılında, İstanbul Kumburgaz’da ortaya çıkmıştı. 2008 Kumburgaz UFO olayı olarak literatüre geçen olay, yalnızca ülkemizde değil, dünyanın pek çok farklı noktasında önemli bir gündem meselesi haline gelmişti.

Öyle ki kimi UFO meraklılarına göre Kumburgaz’da ortaya çıkan UFO’lar, uzaylıların gezegenimizi ziyaret ettiğine dair o zamana kadarki en net kanıttı! 2008 yılında Kumburgaz semalarında beliren uçan cisimlere ait görüntüler, tüm dünyadaki televizyon kanallarında yayınlanıyor, farklı kurumlar tarafından tekrar tekrar analiz ediliyordu. Hatta TÜBİTAK bile Kumburgaz UFO olayı hakkında dikkat çeken bir rapor hazırlamıştı. Peki, 2008’de Kumburgaz’da çekilen görüntüler gerçekten de uzaylılara mı aitti? Gelin, aradan geçen uzun yıllara rağmen halen dahi pek çok tartışmanın odağında yer alan 2008 Kumburgaz UFO olayına yakından bakalım.

UFO, uzaylılar söz konusu olduğunda en dikkat çekici unsurlardan biri olarak karşımıza çıkıyor

Açılımı Unidentified Flying Object yani tanımlanamayan uçan nesne olan UFO’lar bilim dünyasında ne olduğu tespit edilemeyen uçan cisimleri tarif etmek için kullanılıyor. İnsansız hava araçları, balonlar, dronelar veya özel amaçlar için tasarlanan araçlar, gizemli UFO olaylarının merkezinde yer alıyor. Buna karşın UFO’lar hem popüler kültür hem de milyonlarca insan tarafından doğrudan doğruya uzaylılar ilişkilendiriliyor. Ancak uzun süredir aydınlatılamayan, hayli ilginç UFO vakaları da var.

İşte o vakalardan biri de 2008 yılında, İstanbul Kumburgaz’da meydana geldi

2008 yılında Yalçın Yalman adlı bir vatandaş, Kumburgaz semalarında tuhaf cisimler fark etti

Ve bu gizemli nesneleri kayda almaya başladı. Sonradan 2008 Kumburgaz UFO olayı olarak isimlendirilecek olay, işte bu şekilde meydana geldi.

Kumburgaz’da çekilen UFO görüntüleri yalnızca ülkemizde değil, tüm dünyada önemli bir gündem maddesine dönüştü

Yabancı ülkelerdeki televizyon kanalları, gazeteler ve internet sayfaları Kumburgaz’da çekilen görüntüleri yayınlıyor, çeşitli kurumlar UFO’ların gizemini aydınlatmak için analizler yapıyordu. Bazı insanlara göre Kumburgaz’da kaydedilenler uzaylıların gezegenimize yaptıkları ziyaretlerin en net görüntüsüydü.

TÜBİTAK, Kumburgaz UFO olayı hakkında dikkat çeken bir rapor hazırladı

O dönem çeşitli basın yayın organlarında yer alan bilgilere göre görüntüler TÜBİTAK adına görevli bilim insanları tarafından incelenmiş ve görüntülerde yer alan cisimlerin tanımlanamayan uçan nesneler olduğu raporlanmıştı. Ancak aynı raporda bunların illa Dünya dışı varlıklara ilişki olması gerekmediği de hatırlatılıyordu. Farklı ülkelerdeki kurumlar tarafından yapılan analizlerde de benzer ifadelere rastlamak mümkündü.

Andres Duarte isimli Şilili araştırmacı, görüntülerdeki cisimlerin UFO olmadığını açıkladı

Duarte, bir dönemin en dikkat çeken UFO vakasının merkezinde yer alan görüntüleri detaylı şekilde analiz ettiğini açıklamış ve görüntülerdeki cisimlerin Kumburgaz sahilinde seyir halinde olan bir yatın pencerelerinin yansıması olduğunu belirtmişti. Buna karşın Kumburgaz’daki nesnelerin gerçekten de uzaylılarla ilişkili olduğunu düşünenlerin sayısı hiç de az değildi. Yalçın Yalman’ın 2007-2009 yılları arasında kaydettiği UFO görüntüleri, pek çok insan tarafından ilgiyle takip edildi.

Kumburgaz UFO olayını o zamana kadarki en önemli UFO vakası olarak nitelendirenler de vardı

Elbette görüntülerin bilgisayar ortamında oluşturulduğunu düşünenler de yok değildi. Bazıları ise videodaki görüntülerin gerçek olduğunu ancak uçan cisimlerin uzaylılarla alakası bulunmadığını dilde getiriyordu. Her ne olursa olsun Kumburgaz UFO olayı, tüm dünyadaki UFO araştırmacıları arasında inanılmaz bir heyecan yaratmıştı.

Bu ilginç olayın gizemi hiçbir zaman tam anlamıyla aydınlatılamadı

Farklı tarafların iddiaları, karşı kutuptakiler için yeteri kadar ikna edici değildi. Bununla birlikte Kumburgaz’da çekilen görüntüler üzerindeki sır perdesi bugün de aralanmış değil.

Kumburgaz UFO olayı, uzaylılar söz konusu olduğunda yakın geçmişin en dikkat çekici vakalarından biri olarak gündeme gelmeye devam ediyor

2008’de Kumburgaz’da kaydedilen görüntüler özellikle yabancı UFO araştırmacıları arasındaki popülerliğini bugün de koruyor.

-listelist-