Erkek çocukların hayatında önemli rol oynayan sünnet, kritik bir süreç. Sağlık açısından çok önemli olan bu operasyonun mutlaka uzman hekim tarafından yapılması gerekiyor. Uzmanlar sünnetin kansere karşı koruyucu olduğunu belirtirken 2 yaşına kadar yapılması gerektiğini ifade ediyor.

İDEAL SÜNNET YAŞI

Şifa diye içtiğiniz bitki çayı zehir olmasın! Uzmanlar o bitki çayı için uyarıyor Şifa diye içtiğiniz bitki çayı zehir olmasın! Uzmanlar o bitki çayı için uyarıyor

Uzmanlar doğum kaynaklı sağlık durumları, psikolojik durumlar, aile ve çevreye bağlı durumlara göre tavsiye edilen yaş aralığı değiştiğini söylüyor. Ancak çocuğun doğumundan sonra ilk 2 yaş içinde tuvalet eğitimi öncesinde sünnet olmasını öneriyorlar.

KİLOLU ÇOCUKLARDA SÜNNET RİSKİ

Kilolu çocuklarda penis derisi kesildikten sonra yapışma olma gibi riskli bir durum vardır. Dolayısı ile mutlaka aile tarafından kontrol edilmelidir.

KANSERE KARŞI SÜNNET

Uzmanlar, sünnetin idrar yolu enfeksiyonunun görülme riskini, HIV riskini, kansere yakalanma oranını azalttığını belirtiyor.

Çocuklar özellikle de küçük çocuklar ebeveynler için çok değerli. Bu sebeple operasyon ardından enfeksiyonlara, uygun krem ya da ilaç kullanımlarına, doğru ellerde işlem yaptırmaya dikkat edilmeli.

Editör: Yasemin Dülgeroglu