Erzincan'dan farklı mesleklerden 14 kişilik bir doğa sever grubu, geçtiğimiz günlerde Tunceli'nin Ovacık ilçesine 15 saat süren bir gezi düzenledi.

Çağlayan Beldesi, Tatlısu köyü Çat yaylasında buluşan ekip, Munzur Dağları Milli Parkı'nın eşsiz manzaraları eşliğinde Şahverdi köyüne kadar uzanan yaklaşık 30 kilometrelik bir parkuru tamamladı.

Yürüyüş boyunca doğaseverler, boz ayı ve şamua yaban keçileri gibi vahşi yaşamın izlerini takip etme şansı yakaladı. Karlı zirvelerin ve berrak göllerin tadını çıkaran grup, mola verdikleri yerlerde serin sularda yüzerek yorgunluklarını attı.

Erzincan'da çorak arazileri diktiği 35 bin ceviz fidanıyla yeşertti Erzincan'da çorak arazileri diktiği 35 bin ceviz fidanıyla yeşertti

Doğaseverlerden Cengiz Urtekin, Doktor Zafer Küçüksu, Serkan Tanrıverdi ve Suat Aktaş, bu geziyi unutulmaz kılan muhteşem doğa manzaraları, yaban hayatı ve göllerden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Yürüyüş boyunca bol bol fotoğraf çekerek bu eşsiz anıları ölümsüzleştirdiler.

Editör: Adem Küçükkaya