İşte çay lekelerini silip atan temizlik tüyoları…

Balık severler şanslı… Hem yararlı hem de zamanı Balık severler şanslı… Hem yararlı hem de zamanı

Kurumuş Lekeye Maden Suyu

Çay lekesi eğer kurumuş ise maden suyu kullanmak, çay lekesini yumuşatarak temizlenmesini sağlar.  Çay lekesinin yer aldığı bölgeye maden suyu dökün ve birkaç dakika boyunca köpürmesi için bekleyin. Köpürme işleminin ardından nemli bir bezle lekeli bölgeyi ovalayın.

Karbonat ve Su 
Bir kabın içerisinde 1 paket karbonatı ve 1 fincan sıcak suyu karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı lekeli bölgeye dökerek bekletin. Ardından lekeli bölgeyi bir havluyla ovalayın. 

Beyaz Sabun
Çay döküldüğü anda lekeli kısıma beyaz sabun sürün ve 10 dakika boyunca bekletin. Ardından hafif nemli bir bezle dairesel hareketlerle beyaz sabunlu bölgeyi silin. 

Sirkeli Su
Bir kabın içerisinde beyaz sirke ile sıcak su karıştırın ve boş bir sprey şişesine aktarın. Elde ettiğiniz karışımı lekeli bölgeye sıkıp birkaç dakika boyunca bekletin. Bir bezi soğuk suyla yıkayın ve lekeli bölgeyi bu bezle ovalayın. çay lekesi 22_1280x374

Tuz ve Soda
Temiz bir peçete ya da bezi çay lekesinin üzerine bastırarak emilmesini sağlayın. Lekenin tam olarak emildiğinden emin olduğunuz zaman lekeli bölgenin üzerini kaplayacak şekilde tuz dökün. Ardından da az miktarda soda dökün. Soğuk su ile durulayıp kuruması için bekletin.  İşlemi uyguladığınız bölgenin üzerine bez ve ağırlık yapmasını sağlayacak bir eşya koyarak bir gece bekletin. Ertesi gün temizlediğiniz alan kuruduğunda süpürge ile çekin.
 

Editör: Sena ERDOĞAN