SAĞLIK

Zehir serum: Atom serumlar sizi ölüme kadar götürebiliyor

Soğuk havaların kendini göstermesiyle beraber hastalıkların yayılma süreci de başladı. Ancak iyileşmek isterken bu hatayı sakın yapmayın!

Abone Ol

Son dönemlerde özellikle sosyal medya ve popüler kültüründe etkisiyle atom serumlar moda olmaya başladı. Hastanelerde doktorlar tarafından tavsiye edilmemiş olan eczanelerden temin edilerek evde taktırılan atom serum adındaki sarı serumlar, içeriği tam olarak bilinmeyen ancak vitamin olduğu söylenen serumlar.

ORANTISIZ VİTAMİNLER VE ALERJİK REAKSİYONLAR

Uzmanlar bu serumlar için önemli uyarılarda bulunarak kesinlikle doktor tavsiyesi olmadan kullanılmaması gerektiğini ifade ediyor. Uzmanlar, bu serumların alerjik reaksiyonlar yaratabileceğini ve vitaminlerin yanlış veya orantısız kullanılması durumunda faydadan çok zarar getirebileceğini söylüyor.

ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR

En ufak bir ateş veya halsizlikte hemen başvurulan bu serumlar ölüme kadar götürebiliyor. Uzmanlar bu serumların yanlış kullanımının ciddi acil müdahale gerektirecek durumlar yaratabileceğinin yanı sıra ölüme kadar götürebileceği konusunda ciddi uyarıda bulunuyor. Uzmanlar serum tedavilerinin asla hastane dışında yaptırılmaması gerektiği konusuna da vurgu yapıyor.