Bu hafta sonu YKS'ye girecek milyonlarca üniversite adayını sınav heyecanı sardı. TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç bölümden oluşan sınava katılmak için sınav giriş belgesi olmak zorunda.

YKS Sınav Giriş Belgesi

ÖSYM YKS sınav yerlerini erişime açtı. Yapılan açıklamada "17 Haziran 2023 tarihinde uygulanacak olan 2023-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran 2023 tarihinde uygulanacak olan 2023-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile 2023-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır." denildi. Sınav giriş belgesinin renkli olması zorunluluğu yok.

Sınavlara hazırlık sürecinde kitap seçerken bu unsurlara dikkat edin Sınavlara hazırlık sürecinde kitap seçerken bu unsurlara dikkat edin

YKS Konuları 

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta yaşanan, 11 ilde büyük yıkımlara neden olan ve tüm Türkiye’yi derinden etkileyen depremlerin ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bu yıl YKS’de adayların 12. sınıfın ikinci dönem konularından muaf tutulduğunu açıkladı. Buna göre adaylar sınavda, 9, 10 ve 11. sınıfın tüm konuları ile 12. sınıfın ilk döneminin konularından sorumlu olacaklar.

Editör: Saliha Kara