Kadınların olmazsa olmazı olan kozmetik dünyası oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Kadınların güzellik anlayışlarındaki farklılıklar kozmetik ürünlerine de olan ilgiyi oldukça farklılaştırıyor. Hangi markanın hangi ürününü kullanmalıyım sorusuna yerli ürünlerimizi tercih edebilirsiniz diye bir cevap vermek istiyoruz. Yabancı markalara binlerce lira ödemek oldukça mantıksız diyenlere işte kozmetik dünyasında bize ait olan yerli markalarımız;

3 dakikada pişen börek lezzetinde milföy tost tarifi 3 dakikada pişen börek lezzetinde milföy tost tarifi

Golden Rose 

İsminden dolayı sıklıkla yabancı bir marka olduğu düşünülen Golden Rose aslında Türk malı makyaj markaları arasında. 1983 yılında Erkul Kozmetik bünyesinde kurulan firma bugün en başarılı yerli makyaj markaları içinde yer alıyor.

Firma kurulduğu günden bugüne kaliteli üretim ve uygun fiyat anlayışı ile hareket etmektedir. Oje, ruj, fondöten, maskara, far, lipgloss gibi birbirinden farklı kozmetik ürünleri bulunmaktadır. Bu ürünleri yüzde yüz Türk sermayesi ile üretmektedir.

Pastel

Yerli makyaj markaları arasında yer alan Pastel, Türkiye’nin ilk yerli rujunu üretmiştir. 1938 yılında kurulan Pinkar Kimya bünyesi altında 1989 yılında Pastel markasıyla üretilmeye başlanmıştır. Sahibi İzzet Pinto’dur. Firma her geçen gün yenilediği ürünleriyle Türk malı makyaj markaları arasındaki yerini sağlamlaştırmaktadır.

Cecile

1980 yılında Özsoy Kozmetik bünyesinde kurulan marka, kaliteyle üretilen ürünleri uygun fiyatlarla müşteriyle buluşturmaktadır. Yüzlerce çeşit ürün kataloğu ile hem kendi ürettiği ürünleri hem de ithal ettiği ürünleri satmaktadır.

Soapy

O kadar ojeden bahsettikten sonra bir de yerli malı oje çıkarıcı önermek istedik. 2020 Eylül’de Bursa’da kurulan Soapy markasının Shine isminde doğada çözünebilen, temiz içerikli bir oje çıkarıcısı bulunuyor. Eğer Mavala markasını biliyorsanız onun yerli versiyonu gibi düşünebilirsiniz. Yerli aseton arayışındaysanız ama daha temiz içeriklere yönelmek istiyorsanız Soapy-Shine deneyebilirsiniz.

Editör: Merve Kiraz