İş görüşmesinde ilk izlenimi görüntünüz oluşturur. Bu nedenle iş görüşmesi kıyafetinize doğru karar vermeli iyi bir ilk izlenim oluşturmalısınız. Seçiminizde kullandığınız renklere,  tercih edeceğiniz kıyafetler ve aksesuarlara özen göstermelisiniz.

İşte iş görüşmesine giderken giyeceğiniz kıyafet seçiminde püf noktalar!

İş görüşmelerinde her zaman için tek renge bağlı kalmanız gerekmez. Örneğin yönetici ve benzeri bir pozisyona başvurduğunuz durumlarda siyah elbise ile bej ya da benzeri tonlarda bir ayakkabıyı tercih edebilirsiniz. Bu tercih sizde profesyonel bir imaj, disiplinli bir kişilik görünümü sağlar.

Renkli kombinlerde beyaz bluz, mavi veya lacivert pantolon da tercih edebilirsiniz. Seçimlerinizle hem ferah bir görünüm hem de analitik düşünceye sahip olduğunuz imajını verebilirsiniz.

Sadece bir fincanla pırıl pırıl oluyor: Küf, kir, pas ne varsa söküp atıyor Sadece bir fincanla pırıl pırıl oluyor: Küf, kir, pas ne varsa söküp atıyor

Yazın İş Görüşmesine Giderken Ne Giyilir?

Açık renkli pantolon ve beyaz gömlek seçimi ile yaz aylarında ki bir iş görüşmesi için risksiz bir tercih yapabilirsiniz.  Kombininize ekleyebileceğiniz açık renkli ayakkabı modelleri ve minimalist tasarıma sahip aksesuarlar ile dikkati bu şekilde çekebilirsiniz.

Kışın İş Görüşmesine Giderken Ne Giyilir?

Kış aylarında iş görüşmesi kombini yaparken mevsime uygun ve koyu tonlardaki parçaları tercih edebilirsiniz.

Örneğin, gri elbise, siyah bot ve ceket kombini size hem şık hem de kurumsal ortama uygun bir görünüm kazandırır. 

Yaz veya kış fark etmeksizin kıyafet seçiminde önemli ipuçları!

  • Aşırı parlak veya canlı renklerden kaçınmalısınız.
  • Görüşme sırasında sürekli kıyafet düzeltmek zorunda kalmamak için kıyafeti rahatça taşınabilecek modeller arasından seçebilirsiniz.Az ve zarif aksesuar tercihi yapmalısınzız.

İş Görüşmesi Kıyafetlerinde Renk Seçimi Nasıl Olmalı?

Genellikle iş görüşmeleri için şu renkler tercih edilir:

  • Siyah
  • Gri
  • Mavi
  • Beyaz

Editör: Sena ERDOĞAN