SAĞLIK

Yaz sıcaklarında mide rahatsızlığınıza dikkat edin!

Yaz sıcaklarının bu kadar şiddetli olması bazen bazı sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor.

Abone Ol

Hava koşulları çoğu zaman yeme alışkanlıklarını da değiştirebiliyor. Bu değişikli de sağlık sorunlarına kapı açıyor. Peki, yaz sıcaklarında mide rahatsızlığı neden olur ve ne gibi önlemler alınabilir?

Yaz sıcaklarında; bebekler, yaşlılar ve kronik hastalığı olan kişiler az sıvı tükettiğinde ciddi rahatsızlık hissederler. Öte yandan bedensel olarak güç ile çalışan kişilerinde sıvı tüketimine dikkat etmesi gerekir. Ayrıca yaz döneminde, yeme alışkanlıkları, uyku düzeni, tatil öncesi yapılan diyetler, tatillerde farklı lezzetler deneme isteği, sürekli içilen soğuk içecekler, alkol tüketimi, geç saatte yenilen yemekler gibi sebepler mide rahatsızlığına sebep olabilir.

Bunların dışında sıcak havalarda bazı yiyecekler çok çabuk bozularak mide rahatsızlığına sebep olabilir.

Kronik olarak değil sadece mevsimsel mide rahatsızlığı yaşayanlar bazı önlemler alabilir. İşte alınabilecek bazı önlemler:

Öncelikle bilinçsiz diyet asla yapmayın. Yaz aylarında genellikle sebze ve meyve ağırlıklı beslenmekte fayda var. Az yağlı ızgara etler tüketilebilir. Bol su tüketin.

Az az, sık sık ve iyi çiğneyerek yemek yiyin. Yemek yediğiniz zaman midenizi tam olarak doldurmayın. Yatmadan önce yemek yemeyin. Aşırı soğuk, aşırı sıcak, aşırı baharatlı, aşırı yağlı, aşırı salçalı yiyecek ve içeceklerden uzak durun.

Bunların dışında geçmeyen bir rahatsızlık varsa uzmana başvurun.