SAĞLIK

Yaz sıcaklarında her an su tüketme isteği artarken uygun şartlarda saklanmayan sular büyük tehlike saçıyor!

Güneşe maruz kalan bölgelerde bekletilen pet şişe ve damacanalardaki suların tüketilmemesi konusunda uzmanlar uyarıyor.

Abone Ol

Uzmanlara göre;  sıcakta bekleyen sular içinde mikroorganizmalar üretiyor. Bu durum da çok ciddi hastalıklara yol açabiliyor.

Sıcak havalarda bekletilen suların, mikroorganizmaların hızla çoğalması için uygun ortamı oluşturduğunu söyleyen uzmanlar; Özellikle yaz aylarında araç içinde veya açık havada su bırakılmaması konusunda uyarıyor. Sıcak hava koşullarında bekletilen suların içinde bakteri ve virüsler çoğalıyor. Bu durumda sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. Bu mikroorganizmalar, ishal, mide bulantısı, kusma gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarına da yol açabilir. Ayrıca bazı durumlarda ciddi enfeksiyonlar ve zehirlenmelerle de karşılaşabilirsiniz.

Sadece sıcakta bekletilen suların içinde oluşan mikroorganizmalar tehlike saçmıyor. Sıcakta bekleyen plastik şişelerde ki kimyasallarda suya kolayca karışabiliyor. Bu durumda risk taşıyor.

PET ŞİŞELER HORMONLARI ETKİLİYOR

Sıcakta bekleyen ve su içine karışan kimyasallarla beraber suya BPA(Bisfenol A) gibi maddeler karışabilir. Bu maddelerde hormon dengesini bozarak uzun vadede sağlık sorunlarına sebep olabilir.

BAKTERİLİ SULARA KARŞI ALINABİLECEK ÖNLEMLER

Bu tür riskli durumlardan korunmak için alınabilecek basit önlemler sizi korur. Uzmanlar öncelikle su şişelerinin doğrudan gün ışığında tutulmaması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca uzun süre araç içinde bırakılan suların tüketilmemesi önemli bir detay. Eğer suyun beklediği ortam hakkında emin değilseniz, suyu kaynatarak veya filtreleyerek arındırmanızda fayda var.