Uzmanlar terli bir gece uykusunun yastık kılıfınızda bakteri barındırabileceğini ve kılıfınızın gece sonunda tuvaletten bile daha kirli olabileceğini belirtiyor.

Bebeklerde pamukçuk nasıl önlenir? Bebeklerde ağız bakımına dikkat! Bebeklerde pamukçuk nasıl önlenir? Bebeklerde ağız bakımına dikkat!

Sıcak ve terli geçen bir gecenin sabahında yastık kılıflarınız tuvaletten daha kirli hale gelebiliyor. İlk başta sizin vücudunuzdan çıkan bu bakteriler zararlı olmasa da değiştirilmesinde fayda var.

Uzmanlara göre tipik bir yastıkta 16’ya kadar farklı mantar türü bulunabiliyor. Ayrıca yine uzmanlara göre; bir hafta değiştirilmeyen yastık kılıfında klozet kapağından 17 bin adet daha fazla bakteri olabiliyor.

Özellikle yaz aylarında yastık kılıflarının sık sık değiştirilmesi gerekiyor. Yastık kılıflarının özellikle alerjisi ve astımı olan kişileri kötü etkilediği de biliniyor. Sıcak havalarda yastık kılıflarının iki günde bir değiştirilmesinde fayda var. Ayrıca uzmanlar yatağın kalkar kalkmaz toplanmasının uygun olmadığını öncesinde havalanması gerektiğini söylüyor.

Editör: Yasemin Dülgeroglu