SAĞLIK

Yaşlanmayı geciktiriyor, ömrü yüzde 25 uzatıyor!

Yapılan araştırmalar, yaşlanma sürecini durduran hatta tersine çeviren bir ilacın varlığını gösteriyor.

Abone Ol

İngiltere’de yapılan bazı araştırmalar mucize bir ilacın varlığını ortaya koyuyor. Fareler üzerinde denenip önemli sonuçlar elde edilen ilacın yaşlanma sürecini tersine çevirdiği belirtildi. Araştırma kapsamında tedavi edilen farelerin yaşam ömrünün yüzde 25’e kadar uzandığı ortaya çıktı.

Bilim insanları yaşlanmaya savaş açacak mucize ilaçlara bir adım daha yaklaşmış oldu. İngiltere’de yapılan bir araştırmada, yaşlanma sürecinde önemli rol oynayan bir tedavi geliştirildi. Tedavi fareler üzerinde denendi ve önemli sonuçlar verdi.

Tedavi edilen farelerin yaşam süreleri yüzde 25 oranında uzarken  bu farelerde kanser riski azaldı. Ayrıca farelerin tüyleri beyazlamadı, görme yetenekleri iyileşti ve kas fonksiyonları güçlendi.

55 yaşındaki bir insana eşdeğer olan 75 haftalık fareler ortalama 155 hafta yaşadı. Tedavi edilmeyen hayvanlarda bu süre 120 hafta olarak kaydedildi.

Uzmanlar, insanlar üzerinde de benzer etkiler olabileceği umuduyla çalışmalarına devam ediyorlar. Ancak bu ve benzeri yaşlanma karşıtı ilaçların geniş çapta kullanılması için daha fazla klinik deney gerekiyor.