Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), "katalog suçlara uymadığı" gerekçesiyle sosyal medya platformu olan Instagram'a erişim engeli getirmişti. Son çareyi platforma VPN ve DNS ayarlarını değiştirerek girmekte bulan kullanıcılar maalesef kötü bir sürprizle karşı karşıya.

Dijital platform olan Instagram'a  bu yöntemle giren kullanıcılar cihaza kötü amaçlı yazılım yerleştirilmesinden kredi kartı bilgilerinin çalınmasına kadar her türlü tehditle karşı karşıya kalıyor.

Kars'ta havuza düşerek yaralanan atmaca tedavi altına alındı Kars'ta havuza düşerek yaralanan atmaca tedavi altına alındı

Özellikle ücretsiz sunulan VPN hizmetlerinde ciddi güvenlik riskleri bulunuyor. Bu hizmetler çoğunlukla kullanıcıların veri trafiğini ele geçirmek amacıyla güvenilir olmayan sağlayıcılar tarafından sunuluyor. Sağlayıcılarının güvenilir olup olmadığına bakmadan ücretsiz kullanmaya başlayan kullanıcılar, tüm internet trafiklerini ilgili şirkete sunmuş oluyor.

Bunun yanı sıra dolandırıcılık ve veri hırsızlığını hedefleyen VPN'ler, kullanıcıların cihazlarına kurulacak VPN yazılımlarının içerisine kötü amaçlı yazılımlar yerleştirebiliyor. Bu sayede kullanıcının cihazı kontrol edilip, kişisel bilgileri elde edilebiliyor.

Editör: Merve Kiraz