VE BİR HAYAL GERÇEK OLDU

Abone Ol
Erzincan’ın “Doğa Sporları Merkezi” olabileceği, 13. Mart. 1992’den sonra, Erzincan’ın yeniden yapılanması ve kalkınması girişimlerinin konuşulup, tartışıldığı günlerde gündeme gelmişti.
Kendiside doğa sporları tutkunu olan rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu’nun ısrarla üzerinde durduğu konuydu; “Ergan Dağı kış sporları” tesisi, ve o dönemde sanki hayal gibi gelmişti bize..
20 yıla yakın bir süredir devam eden yoğun gayretler neticesinde bu hayalin gerçekleşmesi aşamasına gelindi. Projenin tamamı olmasada, asıl unsuru olan kayak tesisinin açılışı gerçekleşti.
Açılış dolayısıyla; Erzincan’daki her girişimin, projenin başarıya ulaşmasında önemli ölçüde ilgisi ve katkısı olan Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı Erzincandaydı.
Daha öncede ifade ettiğimiz gibi; Bakanların, Milletvikillerin, Valilerin, Belediye Yönetimlerinin gayreti ile gerçekleşen Ergan Dağı Kayak tesislerinde, ilk resmi organizasyon, Uluslararası Dağ Kayağı yarışması ile hafta sonunda yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığının, Erzincan Valiliğinin katkısı yanında, Türkiye Kayakçılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca’nın girişimi ve katkılarıyla gerçekleşen yarışmanın, açılışı yapılan Ergan Dağı ve Doğa Turizmi merkezinin, Uluslararası boyutta tanıtımına çok önemli ölçüde yararı olduğunu söylemeliyiz.
Umuluyor ki Ergan projesi tümüyle gerçekleştiğinde sadece kış mevsiminde değil yıl boyunca çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacaktır. Dolayısı ile Erzincan’ın Ekonomik, Sosyal ve Kültürel gelişmesinde pay sahibi olabilecektir. Diliyelim ki bu konuda ileriye dönük umutlar kısa süre içerisinde gerçekleşsin. Erzincan Ergan Dağı Tesisleri, sadece Türkiye’de değil, dünyada kış sporları alanında adından söz ettiren bir merkez olsun.. Olmalıdırda; zira konunun uzmanlarının araştırmasına göre; Erzincan Ergan Dağı dünya üzerinden alınan fotoğraflardan yapılan incelemede pist imkanları itibariyla dünyada ki üç dört yerden biri olduğu belirtiliyor. Öyleyse bu doğa harikası niye yeteri kadar değerlendirilmesin?..