İranlı girişimciler tarafından üretilen oyun makineleri ve simülatör cihazları artık yurt dışına satılıyor. Van İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM), 20 yıldır kentte girişimciliği destekleyerek ekonomik büyümeye, istihdama ve ihracata katkıda bulunuyor. İŞGEM'deki atölyeler, birçok girişimciye üretim yapma, atölye açma ve yenilikçi projelerini hayata geçirme şansı sunuyor. Üretilen ürünler yurt içinde ve yurt dışına gönderiliyor.

IRCOH Teknoloji Firması'nın temsilcisi Galavizh Saedi, İŞGEM'deki atölyede makine, elektronik ve bilgisayar yazılımı mühendislerinin çalışmalarıyla 2021'de oyun makineleri ve simülatör cihazları üretmeye başladıklarını belirtti. İlk dış satışları Kuveyt'e yapılan oyun makineleri, oyuncuların pedal çevirerek pistteki otomobilleri hareket ettirmesine olanak tanıyan bir platformda kullanılıyor.

VİDEOLU: Et ve Süt Kurumunun kıymasında etten çok zar ve sinir var! VİDEOLU: Et ve Süt Kurumunun kıymasında etten çok zar ve sinir var!

İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik, kentin ve bölgenin girişimcilik potansiyelini desteklemek için yoğun çaba harcadıklarını vurguladı. Son 5 yılda teknolojik ve yenilikçi ürünler üretmeye önem verdiklerini belirten Gedik, bir girişimci firmalarının yurt içinde başarılı bir şekilde faaliyet göstermeye başladığını ve ihracata yönelik çalışmalarının artacağını ifade etti.

IRCOH Teknoloji Firması'nın temsilcisi Galavizh Saedi ise Türkiye'ye gelmelerinin yaklaşık 5 yıl olduğunu ve İŞGEM aracılığıyla ülke pazarına girdiklerini dile getirdi. Ürün yelpazelerinin eğlence sektörü, simülatör cihazları ve lunapark aletlerinden oluştuğunu belirten Saedi, Türkiye'de üretim yapmayı başardıklarını ve ihracat planlarının olduğunu söyledi. Kuveyt'e ihracat yapmanın ardından Afrika ülkeleri ve Irak'a da ihracat yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Kaynak: aa