iPhone 15 incelemeleri, Wonderlust adlı ürün lansman etkinliğinin hemen ardından büyük ses getirdi.

Peki, güçlü bir 5X telefoto kamera ile donatılan, yeni bir eylem düğmesine sahip ve en pahalı model olan Pro Max’e eleştiriler neler?

Isı Yalıtımı Geliştirilebilir!

iPhone 15 ve iPhone 15 Pro modellerinin yoğun oyun seansları sırasında ısındığı belirtiliyor. Ancak cihazda gündelik kullanım sırasında ısınma sorunu olmadığı aktarılıyor.

Egzersiz yapmaya gerek kalmıyor: Sadece bir tablet 10 kilometre koşmaya eşdeğer oluyor Egzersiz yapmaya gerek kalmıyor: Sadece bir tablet 10 kilometre koşmaya eşdeğer oluyor

Neden USB 2.0?

iPhone 15 serisi USB-C ile donatılmış. Ancak yalnızca Pro Max modelleri USB 3.0'a sahip. Yani giriş seviyesi iPhone'larda USB 2.0 bulunuyor. Kullanıcılar ise bu durumdan yakınıyor. Çünkü USB 2.0 yalnızca 480Mbps'ye kadar veri aktarım hızı sunuyor. 

Kablo?

Pro modelleriyle birlikte gelen kablo yalnızca USB 2.0 aktarım hızını destekliyor. Kullanıcılar ise servet ödenen bu cihaz için daha iyi bir kablo verilmemesinden yakınıyor.

iPhone 15’in beğenilen yönleri neler?

Hafif

iPhone 15'in bir önceki modelden biraz daha hafif olması kullanıcıların beğenisini kazandı.

Ucuz Onarım İmkânı

iPhone 15 ve Pro modellerinin  daha ucuz ve onarımı daha kolay olması kullanıcılardan övgü topluyor. Olası durumda telefonun arka camına zarar verirseniz, onarım için önceki nesle kıyasla daha az masrafa girersiniz.

Portre Modu

Yorumcular iPhone 15'in güncellenmiş Portre Modu'nu ne kadar sevdiklerini anlata anlata bitiremiyor. Mod varsayılan olarak devreye giriyor. Kamera kadrajda bir insan veya evcil hayvan algılarsa, iPhone 15 otomatik olarak bir derinlik haritası yakalıyor ve kullanıcıların daha sonra (isterlerse) bir bokeh efekti eklemelerine olanak tanıyor.

iPhone 15 ve Pro Gerçek Kullanıcı Yorumları

"En Büyük Beş Şirket" listesinde bulunan Amazon.com.tr ’de iPhone 15 ve Pro alıcılarının cihazla ilgili yorumları;

  • “Telefon inanılmaz ısınıyor ve pil çabuk bitiyor . Arada da kasıyor donuyor”
  • “Kullanırken çok hızlı ve sorunsuz. Sadece batarya süresinden yana biraz daha iyi olmasını isterdim bir günü zor çıkarıyorum. Bu yüzden Plus modeli tercih edilebilir. Ama malzeme kalitesi kullanım kolaylığı vs. gayet güzel bir cihaz.”
  • “Gelelim telefona iphone 11 ve altından hiç düşünmeden geçebilirsiniz, 12/13/14 ile arasında büyük fark yok ama 14 den geçmek ekonomik olarak anlamlı, az değer kaybıyla yenileme imkanı. benim yaptığım gibi 13 den geçmek hem ekonomik, hem gelen yeniliklerin azlığı nedeniyle gereksiz. Peki ben neden aldım? Kendime satın almışken eşime almasam olmazdı :) Sık telefon değiştiren biri olarak umarım yorumum sizlere faydalı olur…”
  • “iPhone 14 Pro’dan geçtim, ekranı ve yeni malzeme kalitesi harika. Elde tutuş hissi ciddi anlamda iyileşmiş. Hızı 14 Pro ile aynı tek eksi yönü 60hz ekranı.”
  • “Beyaz rengini çekinerek almıştım ama oldukça güzel duruyor çok beğendim. 256gb versiyonunu almayı düşünüyordum normalde ama apple kendi sitesinde en erken kasım ayında teslimat yaptığı için amazonda da sadece 512lik versiyonu kaldığından dolayı bunu aldım iyi ki de almışım 4k çekimlerde alan kaygısı yaşamayacağım. Telefonda genel anlamda bir sıkıntı yaşamadım, ısınma sorunu vs olmadı pil performansı ise sanki biraz optimize edilmeyi bekliyor gibi akşamı zor çıkardım. Kamera performansı da oldukça başarılı. Uzun Kullanım deneyiminde Gördüğüm Eksiler:
  1.  Kilit ekranındaki el feneri ikonunun değiştirilememesi veya kaldırılamaması büyük fiyasko. Günlük kullanımda elinizde yanlışlıkla açılıyor ve insanları sanki onları kayda alıyormuşsunuz gibi tedirgin ediyor. 70 yaşındamıyız? anahtar deliği mi arıyoruz? el fenerine ihtiyacımız olursa kaydırma menüsünden zaten pratik şekilde açarız.
  2. Uzun kullanımda değişik lokasyon ve bağlantılarda interneti test etme fırsatım oldu. Öncelikle mobil internet hızı tam bir fiyasko. E-sim kullanıyorum ve şebekenin full çektiği lokasyonlarda maksimum 20mbit hız alıyorum. Wi-fi'a gelince, wi-fi 6 modemim ve 1000mbit internetim var ve modemin yanıbaşında wi-fi 6e olduğu iddia edilen iPhone'um aks 600mbit hız alıyor. Bu telefonun düzeltilmesi gereken irili ufaklı bir sürü sorunu var maalesef”.
     

Editör: Sena ERDOĞAN