Kavun, karpuz, üzüm, kiraz, çilek ve daha birçok meyve sofralara lezzet katarken görsel şölen yaşatıyor. Ancak her şeyin fazlasının zararlı olduğu gibi meyve tüketiminin de fazlasının zararlı olduğunu unutmamakta fayda var. Çünkü aşırı meyve tüketimi obezite ve diyabet gibi hastalıklara kapı açabiliyor.

Yaz mevsimiyle beraber çeşit çeşit meyveler sebzeler yemek hepimizi cazip geliyor. Özellikle sıcak günlerde soğuk meyveler yemek vazgeçilmezimiz. Meyveler önemli vitaminler barındırıyor. Ancak her şey gibi kararında tüketmek gerekiyor.

Uzmanlar meyvelerin fazla tüketilmesinin hangi sağlık sorunlarına neden olduğunu belirtiyor. Peki uzmanlara göre gün içinde ne kadar meyve tüketmek gerekiyor.

YÜKSEK MİKTARDA MEYVE TÜKETMEK NELERE YOL AÇAR

Her meyvenin besleyici özelliği farklı. Bu sebeple tabi ki çeşitli meyve tüketilmesi gerekiyor. Ancak uzmanlar miktarı konusunda uyarıyor. Uzmanlara göre fazla miktarda yenilen meyveler bir takım sorunlara yol açıyor. Özellikle yaz aylarında gerekenden fazla kavun, karpuz tüketmek fazla enerji almayı sağlar, bu da içeriğinde doğal olarak bulunan şekerin yağ olarak depolanmasına ve ağırlık artışına neden olabilir.

Ayrıca şeker oranı yüksek meyveler, vücut ağırlık artışını tetikleyerek obezite, diyabet gibi hastalıkları tetikliyor.

Statik Elektrik Hayatımızı Nasıl Etkiliyor? Statik Elektrik Hayatımızı Nasıl Etkiliyor?

GÜNLÜK MEYVE TÜKETİMİ BELLİ SEVİYEDE TUTULMALI

Uzmanlara göre genellikle kadınların günde 2 porsiyon, erkeklerin ise 3 porsiyon meyve tüketmesi yeterli olacaktır.

MEYVELER NASIL TÜKETİLMELİ

Meyveler posasıyla ve soyulmadan tüketilmeli

Uzmanlar kabuklu yenilebilen meyveleri soymadan tüketmeyi öneriyor.

Her gıdada olduğu gibi azı karar fazlası zarar diyerek mümkün olduğunca her meyveyi kararında tüketmekte fayda var.

Editör: Yasemin Dülgeroglu