Konferanslarında gençlere sık sık yön gösteren ve önerilerde bulunan İlber Ortaylı bu kez gençlere mutlaka görmelerini istediği 5 şehir öneriyor.
İşte yaşamı boyunca dünyanın birçok ülkesine ve şehirlerine ziyaretler gerçekleştiren Ortaylı’nın olmazsa olmazı 5 şehir;

1.    BUHARA
En eski yerleşim bölgelerinden olan ve günümüzde Özbekistan sınırları içinde bulunan Buhara tarihî bir şehir. Türk-İslam medeniyetin en önemli merkezleri arasında yer alıyor. Asırlardır koruduğu tarihi ve mimarisiyle büyüleyici bir atmosfere sahip.

Boyları 135 santimetre ağırlıkları 45 kilogramdı: Çiğ ilik tüketiyorlardı: Taş devri insanları… Boyları 135 santimetre ağırlıkları 45 kilogramdı: Çiğ ilik tüketiyorlardı: Taş devri insanları…

2. SEMERKANT
Özbekistan'ın 12 ilinden biri olan Semerkant, 3 bin yıllık geçmişiyle göz kamaştıran bir ilim ve kültür merkezi. Tarihte Araplara, Türklere, Müslümanlara ve diğer milletlere de başkentlik yaptı.

3. KUDÜS
Müslüman, Hristiyan ve Yahudiler için çok büyük bir öneme sahip olan Kudüs, dünyanın en eski şehirlerden biri. Mescid-i Aksa, Kubbetüs Sahra, Tapınak Tepesi, Ağlama Duvarı, Kıyamet Kilisesi mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor.

4. FLORANSA
İtalya'da, San Marino'nun batısında bulunan bir şehir. Toscana’nın başkenti, Rönesansın doğum yeri. Leonardo da Vinci’den Michelangelo’ya kadar tarihe damgasını vurmuş birçok sanatçı Floransa’da yetişti. Müzeleri ve sanat galerileri ile meşhur.

5. ROMA 
İtalya'nın, Lazio bölgesinin ve aynı zamanda Roma ilinin başkenti. Romantik ve tarihi dokusu ile dikkat çeken Roma tam bir açık hava müzesi. Oldukça zengin bir mutfak kültürüne sahip. Ayrıca tarihi hala oldukça canlı.
 

Editör: Sena ERDOĞAN