Erzincan'da uyuşturucu operasyonunda 1 kişi tutuklandı Erzincan'da uyuşturucu operasyonunda 1 kişi tutuklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Uzay Programı"nın tanıtım toplantısında konuşmuş, Türkiye'nin "uzaydaki hak ve menfaatlerinin nasıl korunacağı, gelecek 10 yılı nasıl şekillendireceklerini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "En önemli hedefimiz 100'üncü yılda Ay'a ilk teması gerçekleştirmek. İnşallah Ay'a gidiyoruz. İlk aşamada 2023 yılı sonunda yakın Dünya yörüngesinde ateşleyeceğimiz kendi milli ve özgün hibrid roketimizle Ay'a ulaşarak sert iniş gerçekleştireceğiz. İlk fırlatmayı uluslararası işbirliğiyle gerçekleştireceğiz. Böylece ikinci aşama Ay misyonu için de gerekli bilgileri toplamış olacağız. 2028'de gerçekleştirmeyi planladığımız ikinci aşamada ise aracımızı yakın yörüngeye çıkaracak ilk fırlatmayı bu kez kendi milli roketlerimizle yapmayı ve yumuşak inişi planlıyoruz. Böylece Ay'da bilimsel faaliyetler yapabilen sayılı ülkelerden biri konumuna geleceğiz."

Ülke genelinde hal böyle iken Erzincan’da ilkel yaşam sürdüren üreticiler, bırakın aya çıkmayı el arabası ile bile yaylaya çıkamıyor. Erzincan ekonomisini ayakta tutan üreticilerin şartlarının iyileştirilmemesi; “Millet aya çıkıyor biz hayvanlarla ilkel şartlarda üretim yapıyoruz” dedirtiyor.   

Erzincan ekonomisine milyarlarca lira girdi sağlayan üreticilerin Erzincan’da geri planda kalması, köy ve yaylalarda gerekli iyileştirmelerin yapılmaması nedeniyle birçok üretici hayvanlarını satmak zorunda kaldı, kalanlar ise zor şartlara rağmen aile geçimine ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.

Editör: Adem Küçükkaya