Adrenalini doruklarda yaşamak isteyenler için hafta sonunu oldukça eğlenceli kılacak 10 hızlı film önerimiz var. Oldukça heyecan verici yarış filmlerinde ilk akla gelen şüphe yok ki Hızlı ve Öfkeli Serisidir. Kendisi oldukça muhteşem ve uzun bir seri olduğu için ayrıca zaman harcanması gereken bir yapım. Hala izlemeyen kalmadıysa bu seriyi soluksuz izleyeceğinizden eminiz.  Zaten çoğunuzun izlemiş olacağınızı düşündüğümüzden listemize kendisini katmıyor ve diğer seçeneklerle devam ediyoruz.

İşte yarış filmlerinde unutulmazlar listesine giren 10 film;

1. Asfaltın Kralları

Tür: Aksiyon , Dram , Tarih

Oyuncular: Matt Damon , Christian Bale , Jon Bernthal , Caitriona Balfe , Noah Jupe

Yönetmen: James Mangold

Senarist: Jez Butterworth , John Henry Butterworth , Jason Keller

Yapımı: 2019 - ABD

Film, 1966 yılında düzenlenen Le Mans Yarışı’nda yaşanılan gerçek olayları ışık tutuyor. Henry Ford II ve Lee Iacocca ikilisi, tuhaf ancak kararlı bir grup Amerikalı mühendis ve tasarımcıdan kendileri için özel bir araba yapmaları için istekte bulunurlar. Otomotiv vizyoneri Carroll Shelby ile spor otomobil yarış mühendisi ve sürücüsü Ken Miles’ın başını çektiği ekip, uzun yıllardır pistlerde bir numara olan Ferrari’yi Fransa’da düzenlenen 1966 Le Mans Dünya Şampiyonası’nda yenmek için neler yapabileceklerini düşünmeye koyulurlar. 

2. Zafere Hücum

Tür: Aksiyon , Dram

Oyuncular: Chris Hemsworth , Daniel Brühl , Olivia Wilde , Alexandra Maria Lara , Natalie Dormer

Yönetmen: Ron Howard

Senarist: Peter Morgan

Yapımı: 2013 - ABD , İngiltere

1976 Formula 1 motor sporları sezonunda, Formula 1 sürücüleri James Hunt ve Niki Lauda arasındaki rekabeti merkezine alan bir biyografik drama.

3. Senna

Tür: Belgesel

Oyuncular: Frank Williams (i) , Alain Prost , Ayrton Senna , Ron Dennis , Viviane Senna

Yönetmen: Asif Kapadia

Senarist: Manish Pandey

Yapımı: 2010 - ABD , İngiltere , Fransa

34 yaşında ölümünden önce 3 kez Formula 1 şampiyonluğu elde etmiştir. Brezilyalı efsanevi yarışçı Ayrton Senna üzerine kurulu bu belgesel, Senna’nın 80’lerin ortasında başladığı Formula 1 kariyerini ve en güçlü düşmanı Fransa Dünya Şampiyonu Alain Prost ile mücadelesini anlatırken siyasetin spora getirdiği zorluklara da değiniyor. Senna, rakiplerini tek tek alt edip Formula 1’i fethederken uluslararası bir süperstar haline gelir. Özel hayatında ise alçakgönüllü, biraz utangaç ve memleketi Brezilya’ya milyonlar bağışlayacak kadar vatanseverdir. 1994 yılında yarış esnasında virajı dönemeyip beton duvara çarpan Senna, direksiyon milinden kopan bir kaynak parçasının kaskı delerek başına saplanması sonucu 34 yaşında hayatını kaybetti. Senna, tüm zamanların en iyi yarış pilotu olarak gösterilmektedir.

4. Redline

Tür: Animasyon , Bilim Kurgu , Aksiyon

Seslendirenler: Tadanobu Asano , Takuya Kimura , Yû Aoi , Kanji Tsuda , Yûichi Nagashima

Yönetmen: Takeshi Koike

Senarist: Yōji Enokido , Katsuhito Ishii

Yapımı: 2009 - Japonya

Red Line, beş yılda bir yapılmakta olan evrenin en büyük yarışıdır. Erkek ya da kadın, herkes kazanmak için girer ve tüm hünerlerini sergiler. Gelecekteki yarışlarda neler olacağı ise tam bir merak konusudur.

5. Yıldırım Günleri

Tür: Aksiyon , Dram , Macera

Oyuncular: Tom Cruise , John C. Reilly , Nicole Kidman , Randy Quaid , Cary Elwes

Yönetmen: Tony Scott

Senarist: Tom Cruise , Robert Towne

Yapımı: 1990 - ABD

Cole Trickle Nascar yarışlarının zor dünyasına girer. Heyecanlı ve sinirlerine hakim olamayan Cole, bir gün sağlık sorunları yüzünden doktora gider ve Claire Lewicki'ye aşık olur.

6. Death Race 2000

Tür: Bilim Kurgu , Aksiyon

Oyuncular: Sylvester Stallone , David Carradine , Martin Kove , Joyce Jameson , Roberta Collins

Yönetmen: Paul Bartel

Senarist: Charles B. Griffith , Robert Thom , Paul Bartel

Yapımı: 1975 - ABD

Amerika Birleşik Devletleri, karizmatik ama kötücül bir başkan tarafından yönetilen, baskıcı bir rejine dönüşmüştür. Başkanın kitleleri eğlendirmek için yarattığı favori etkinlik ise Ölüm Yarışı'dır. Birbirinden değişik silahlarla donanmış ölümcül 5 takım, yayaları öldürmeye ve birbirlerini yoketmeye odaklı bu korkunç yarışta kapışırlar. Uzun yıllardır yarışın yenilmez şampiyonu olan Frankenstein, yarı insan yarı makina bir savaşçıdır. Diğer yarışçılar Machine Gun Joe, Nero the Hero, Calamity Jane ve Matilda the Hun Frankenstein'ı tahtından indirmek için uğraşadursun, rejim karşıtı hareketin öncüsü Thomasina Paine'in yarışı manipüle ederek başkanı düşürmek gibi kendi planları vardır.

7. The Last American Hero

Tür: Dram

Oyuncular: Jeff Bridges , Gary Busey , Ed Lauter , Ned Beatty , Valerie Perrine

Yönetmen: Lamont Johnson

Senarist: Tom Wolfe

Yapımı: 1973 - ABD

Genç bir belalı, kaçak içki işini bırakıp güneyin gördüğü en iyi NASCAR yarışçısı olmaya çalışır.

8. Yarışçılar

Tür: Dram

Yaşam maliyeti en yüksek ve en düşük ülkelerin hangileri olduğunu biliyor muydunuz? Yaşam maliyeti en yüksek ve en düşük ülkelerin hangileri olduğunu biliyor muydunuz?

Oyuncular: Lee J. Cobb , Kirk Douglas , Katy Jurado , Cesar Romero , Norbert Schiller

Yönetmen: Henry Hathaway

Senarist: Charles Kaufman , Hans Ruesch

Yapımı: 1955 - ABD

Yarış arabası sürücüsü Gino Borgesa'nın pistte ve aşk hayatındaki mücadelesini anlatıyor.

9. Two-Lane Blacktop

Tür: Dram

Oyuncular: Warren Oates , Dennis Wilson , Laurie Bird

Yönetmen: Monte Hellman

Senarist: Will Corry

Yapımı: 1971 - ABD

Monte Helmanın 1971’de yönettiği two lane blacktop tarihin belki de tek existansiyel otomobil filmi olarak ders kitaplarına geçti. Beach boys üyesi denis wilsonun tamirci, dönemin en ünlü folk şarkıcısı james taylorın şoför ve varren oatesın çok konuşan gto sahibi olarak rol aldığı filmde neredeyse hiç konuşma yok. Filmin başrol otomobilleri 55 chevy 454 ve 70 pontiac gto’dur. 55 chevy hala çok moda olan mat gri ve devasa bir 454 motora sahip. Öte yandan çok boş zamanı ve parası olan bir pilotu canlandıran oates yolda karşılaştığı chevy ile yeni satın aldığı sarı gtoyu devamlı kapıştırmaya çalışıyor. Fakat taylor ve wilson süper cool oldukları için bu teklifle neredeyse hiç ilgilenmiyorlar. Filmin bir diğer karakteri olan otostopçu kız ile olan ilişkileri ise tam bir muamma şeklinde sürüyor. Kesinlikle her otomobilcinin arşivinde bulunması gereken bir film.

10. Hızlı Yarışçı

Süre: 135dk

Tür: Aile , Aksiyon , Komedi , Macera

Oyuncular: Susan Sarandon , Roger Allam , Matthew Fox , Emile Hirsch , Christina Ricci

Yönetmen: Lilly Wachowski , Lana Wachowski

Senarist: Lilly Wachowski , Lana Wachowski

Yapımı: 2008 - Almanya , ABD , İngiltere

Genç sürücü Speed Racer, ailesinin ve yüksek teknolojiye sahip Mach 5 arabasının yardımıyla yarış dünyasının şampiyonu olmayı hayal eder.

Kaynak; https://www.sinemalar.com/#google_vignette

Editör: Merve Kiraz