Erzincan’ın ekonomik olarak en büyük getirisi olan Erzincan Tulum Peyniri, sonbahar aylarının gelmesi ile birlikte yeni ve taze olarak tezgâhlarda yerini aldı. Tulum peyniri üreticileri vatandaşlara sağlıklı ve doğal tulum peynirini sunarken diğer taraftan şehir ekonomisine büyük katkı sağlıyor. 3 binden fazla üretici aile Erzincan’a en büyük ekonomik kazanımı sağlarken, tüketim açısından da Erzincan esnafının vazgeçilmezi haline geldi.  

Patron ve işçiler şokta! Fatih Portakal yeni asgari ücreti resmen açıkladı Patron ve işçiler şokta! Fatih Portakal yeni asgari ücreti resmen açıkladı

Üretici 3 bin ailenin Erzincan ekonomisine katkısı sadece Tulum Peyniri üreticiliğinde 2 Milyar TL iken, üreticilerin şehrin genel ekonomisine katkısı 8 Milyar TL olarak, sektörler arasında en büyük paya sahip. Buna karşılık olarak üretim yapan üreticilerin yayla yolları sorunu, mera sorunu, köylerde barınma sorunu gibi basit konularla mücadele ediyor olması bazı eksikliklerin olduğuna işaret ediyor. Üreticiler, şartlarının iyileştirilmesi ile üretimin daha da artacağını ifade ederek, bu sorunlarla mücadele konusunda yetkililerden yardım bekliyor.

Öte yandan şehir dışından gelen turistler, Erzincan’da Tulum Peyniri ve Cimin Üzümü’nün görsellerinin olmamasına anlam veremiyor. Şehirlerin en önemli ürünleri şehir meydanlarında boy gösterirken, Erzincan’da en büyük katma değerin, coğrafi işaretli ürününün, Erzincan denince akla gelen, dünyaya mal olmuş Tulum Peyniri görselinin olmaması dikkat çekiyor.

Editör: Adem Küçükkaya