Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.

TÜİK verilerine göre TÜFE'deki değişim temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 3,23 artış kaydetti. Enflasyon yıllık bazda ise yüzde 61,78'e geriledi.

Motosiklet kazaları giderek artıyor: Motosiklet kazaları neden oluyor ve nasıl önlenebilir Motosiklet kazaları giderek artıyor: Motosiklet kazaları neden oluyor ve nasıl önlenebilir

Kira zam oranının tavanını belirleyen 12 aylık ortalama enflasyon göstergesi yüzde 65,93 olarak Haziran ayında enflasyon aylık bazda yüzde 1,64, yıllık enflasyon yüzde 71,6 olarak açıklanmıştı.

“YILLIK ENFLASYON DÜŞÜYOR”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “X” sosyal medya hesabından: “ Yıllık enflasyon düşüyor. Temmuz aylık enflasyon geçici etkiler kaynaklı arttı. Yıllık enflasyon ise Haziran’a göre 9,8 puan azalarak yüzde 61,8’e geriledi. Ana hedefi dezenflasyon olan programımızın her alanda olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde enflasyondaki düşüş daha çok hissedilecek. Fiyat istikrarını sağlayarak vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak artıracağız” Şeklinde açıklama yaptı.

Editör: Yasemin Dülgeroglu