Taze fasulye nasıl saklanır? Derin dondurucuya konur mu? Pişmiş veya çiğ taze fasulye nasıl saklanır? İşte öneriler

Pişirmeden taze fasulye saklama yolları:

Önce taze fasulyeleri bol suyla yıkayın ve iyice temizleyin. Ardından kâğıt havlu yardımıyla fasulyeleri güzelce kurulayın veya bir kenarda süzüp kurumaya bırakın. Fasulyelerin saplarını bıçakla kesin ve varsa kılçıklarını çıkartın. Fasulyeleri elinizle 2-3 parçaya bölün ve bir kabın içerisinde toplanın. Çiğ fasulyeleri bir pişirimlik olacak şekilde ayırın ve buzdolabı poşetlerine doldurun. Poşetlerin içinde hava kalmayacak şekilde bağlayın. Bu şekilde buzluğa koyun ve saklayın.

Pişmiş taze fasulye saklama yolları:

Bilim insanları açıkladı: Diyet yapmadan kilo vermeniz artık mümkün! Bilim insanları açıkladı: Diyet yapmadan kilo vermeniz artık mümkün!

İlk adım olarak taze fasulyelerin sap kısımlarını kesin ve kılçıklarını ayıklayın. Fasulyeleri elinizle 2-3 parçaya bölün.  2 adet domatesin kabuğunu soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Geniş bir tencereye doğradığınız domatesleri koyun. Üzerine taze fasulyeleri de ekleyin. İçerisine bir miktar su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Taze fasulyeleri kısık ateşte ortalama 12 dakika kadar pişirin. Ara sıra tahta kaşıkla karıştırın. Fasulyeleri tamamen pişirmemeye dikkat edin. Rengi dönmeye başladığında ocaktan alın. Fasulyeleri oda sıcaklığında bekleterek soğumasını bekleyin. Pişen fasulyeleri buzdolabı poşetine koyun ve havasını alarak ağzını kapatın. Bu şekilde dondurucuya veya buzluğa yerleştirerek saklayın.

Editör: Yasemin Dülgeroglu