Kış geldi çattı. Hal böyleyken soğuk havaların etkisiyle bir hayli kuruyan cildinizi nemlendirmek kaçınılmaz oluyor. Peki kimyasal içerikli ürünleri kullanmak ne kadar doğru. %100 doğal, evde hazırlayabileceğiniz nemlendiricinizle kesin çözüme ulaşacaksınız.

İşte soğuk havaların cildinizdeki etkisini azaltacak doğal o doğal çözüm;

HİNDİSTANCEVİZİ YAĞI ETKİSİ

İçeriğindeki yağ asiti nem dengesini sağlayarak cildinizi koruma altına alır. Siz yaş aldıkça bu yılların belirtilerini en aza indirir. Antibakteriyel ve antifungal özelliği sayesinde cildinizdeki çatlak, kızarıklık ve sivilceleri yok eder.

LAVANTA YAĞI ETKİSİ

Antibakteriyel ve anti-enflamatuar sayesinde iltihapları yok ederek sivilce ve aknelere çözüm sunar. özellikle hassa cilde sahip olanlar için uygun bir yöntemdir. Cilde rahatlama ve yumuşama sağlar.

SHEA YAĞI ETKİSİ

İçerisindeki A ve E vitaminleri ile cilde besleyici ve kuruluğu giderici bir etkiye sahip

ZEYTİNYAĞI ETKİSİ

İçerisindeki E vitamini varlığıyla cilde derinlemesine bir nem oranı sağlar ve parlaklığa neden olur.

Sabahları elma sirkesi içerseniz ne olur! Uzmanlar faydaları açıkladı Sabahları elma sirkesi içerseniz ne olur! Uzmanlar faydaları açıkladı

İşte içerisinde tüm bu yağları barındıran tamamen doğal o nemlendiricinin tarifi;

MALZEMELER;

-2 yk Hindistancevizi yağı

-1 yk shea yağı

-1yk zeytinyağı

-1 yk balmumu

-Birkaç damla lavanta yağı

YAPILIŞI;

Balmumu ve Hindistancevizi yağını benmari yöntemiyle eritin; bu, kaynar su dolu bir tencerenin üstüne bir cam kase yerleştirerek yapılır. Yağlar eridikten sonra Shea yağı ve zeytinyağını ekleyin, iyice karıştırın. Karışım homojen bir hale geldiğinde ocaktan alın ve birkaç dakika soğuması için bekletin. İsteğe bağlı olarak, lavanta yağı veya sevdiğiniz başka bir uçucu yağı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Son olarak, hazırladığınız karışımı küçük bir kavanoza dökün ve soğuyup katılaşana kadar bekleyin.

Editör: Merve Kiraz