Mukus kişilerin sağlığı hakkında ipucu verebiliyor. Farklı renkte ki mukuslar bakın ne anlama geliyor!

Berrak mukus: Sağlıklı mukus olarak tanımlanır. Berrak burun drenajında artış varsa, bu çevresel veya mevsimsel alerjilerin bir işareti olabilir.

Beyaz mukus: Beyaz mukus normal kabul edildiği gibi burun tıkanıklığının da işareti olabilir. Bu durum soğuk algınlığı, alerji veya diğer enfeksiyonların göstargesi kabul edilir.

Sirke buharının mucizevi etkisi sizi çok şaşırtacak! Sirke buharının mucizevi etkisi sizi çok şaşırtacak!

Sarı mukus: Bu mukusn iltihap hücrelerinin alerji nedeniyle veya bir enfeksiyonla savaşmak için burunda toplandığı anlamına gelebilir.

Yeşil mukus: Kalın, yeşil sümük vücudun bağışıklık sisteminin vücudun savunmasını korumak için çok çalıştığını gösterebilir.

Pembe veya kırmızı mukus: Pembe veya kırmızı sümük tipik olarak burunda kan olduğu anlamına gelir. Ancak söz konusu durumda paniğe kapılmaya gerek yok. Kana sık sık burun sümkürme, kuruluk veya bir tür travmada neden olabilir. Ancak buruna basınç uygulandığında, durmayan sürekli kırmızı burun akıntısı varsa, doktora danışılması gerekir.

Kahverengi mukus: Bu renkte ki mukus eski kanın drenajından, kuruluktan veya kabuklanmadan, enfeksiyondan veya kir gibi ince parçacıkların solunmasından kaynaklanıyor olabilir.

Siyah mukus: Az görülür. Kir veya sigara dumanı gibi döküntülerin solunmasıyla da görülebilir. Mantar enfeksiyonu gibi daha ciddi bir sorunun işareti de olabilir. 

Editör: Sena ERDOĞAN